JEDAN SASVIM OBIČAN DAN NIKOLE JOKIĆE Razbio "ludog Srbina", ovoga puta je imao i pomoć saigrača (VIDEO)
Tanjug/Ap

Srbin nastavlja da igra u velikom stilu! Nikola se tek zagreva, ali nema utakmice u kojoj njegov doprinos nije ključan za Denver.

U utakmici koja je rešena tek u samoj završnici četvrte četvrtine, a u kojoj je bila presudna serija gostiju od 6:0, srpski košarkaš ponovo je imao veoma važnu ulogu upisavši dabl-dabl protiv Grega Popovića.

Jokić je meč završio sa 26 poena na svom kontu (11/20 iz igre), a na sve to dodao je osam skokova, deset asistencija i tri blokade za nešto manje od 34 minuta provedena na parketu.

Trener Majkl Maloun ga je koristio jako efikasno, a dobra stvar je što je Nikola imao čvrstu podršku svojih saigrača večeras u Teksasu.

Tako je Majkl Porter Džunior ubacio samo dva poena manje od Nikole uz šest skokova i dve asistencije, dok je Džamal Marej susret završio sa 19 poena, pet skokova i šest asistencija.

SRPSKA NBA KOLONIJA Jokić i Bogdanović savetuju Pokuševskog

Na drugoj strani, Sparsima nije bilo dovoljno ni 30 poena sjajnog Keldona Džonsona, kao ni vrlo dobra partija Džoša Ričardsona koji je ubacio 22 poena uz 8/11 iz igre.

Bila je ovo 41. utakmica u karijeri za Nikolu Jokića u kojoj je zabeležio barem 25 poena i 10 asistencija na utakmici. Time je svakako najbolji ikada među centrima u NBA ligi, pošto su daleko iza Vilt Čembrlen sa 33 takva meča i Karim Abdul-Džabar sa 14.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading