JANIS ŠOKIRAO AMERE Ovo mu nikada neće oprostiti, tvrdi da je teže igrati u Evropi
EPA

- Igrati u Evropi je daleko teže nego u NBA ligi. Talenat u NBA ligi je očigledno veći. Ali mislim da je tamo mnogo intenzivnije. Igrači vas preuzimaju preko celog terena, udvajaju, igraju se zone preko celog terena. Neke ekipe počnu da igraju zonu, pa onda pređu 'igrač na igrača' u poslednjih 10 sekundi. Prostori se zatvaraju i sve je mnogo fizički teže. Ne znam da li su možda fizički oštriji jer imaju manje talenta, ali teže je - počeo je nekada dvostruki MVP NBA lige.

Nastavio je u istom ritmu.

- Uvek kada igram tamo, to me pripremi za novu sezonu. Imate dva meseca kada trenirate ovako organizovanu košarku, držite svoje telo u formi, trenirate. To vas bolje priprema da budete zdravi za novu sezonu. Ali samo to što igrate toliko postavljenih napada, što igrate na toliko manje prostora, pomaže mi da shvatim neke stvari. Jer sada kada izađem na NBA utakmicu, osećam se da imam tako mnogo prostora da kreiram šanse za mene i moje saigrače. Recimo, kad sam se vratio iz Kine 2019. godine. Prvih nekoliko mečeva posle toga sam se osećao kao da je teren ogroman.

Janis je poentirao.

- Za momka koji je sve ostvario ni iz čega, mislim da me je NBA liga malo razmazila. Kada odete u Evropu, stvari nisu iste. Ovde su stvari lakše, ne iscrpljuju vas toliko - poručio je Janis Adetokumbo.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading