NE, ZEMLJA JE RAVNA PLOČA Slavni NBA košarkaš šokirao javnost svojim razmišljanjem, dodao da se čak ni ne okreće
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

U poslednje vreme, javnost često polemiše o tome da li je tvrdnja da je planeta Zemlja okrugla. To je navelo poznatog košarkaša u razmišljanje, pa je progovorio o tome:

- To je teorija, samo teorija, nas mnogo toga uče. Ovo je samo teorija. Danas sam leteo 20 sati avionom od SAD do Australije. Nisam se prevrnuo, niti sam leteo naopačke. Kažu da se Zemlja okreće. Živeo sam na jezeru 30 godina i nikada nisam video da se jezero pomera levo ili desno- rekao je jedan od najboljih košarkaša svih vremena!

Jedan od voditelja rekao je Šakilu da iz SAD u Australiju može da se stigne sa obale, a on je odgovorio:

- I dalje je to ravna putanja.

On nije precizirao da li se šali ili zaista veruje u teoriju o ravnoj Zemlji, ali je 2017. godine govorio.

- Istina je. Zemlja je ravna. Slušajte, postoje tri načina da se manipuliše umom - šta čitate, šta vidite i šta čujete. U školi, prva stvar koju nas uče je: Kolumbo je otkrio Ameriku. Ali kada je stigao tamo, da li su neki ljudi svetle puti sa dugom kosom pušili lule mira. Dakle, šta vam to govori? Kolumbo nije otkrio Ameriku.. Stalno se vozim od Floride do Kalifornije, i meni je to ravno. Ne idem gore-dole pod uglom od 360 stepeni i sve te stvari o gravitaciji... Da li ste u poslednje vreme gledali van Atlante i videli sve ove zgrade? Hoćete da mi kažete da je Kina ispod nas? Kina je ispod nas? Ne. Zemlja je ravna- rekao je Šek dok je razgovarao sa Džonom Kinkejdom.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading