ŠTA SE DEŠAVA SA PORODICOM BOL Priča o najkontroverznijoj NBA familiji na čelu sa ocem
Printscreen

Marketing ili ne, porodica Bol je izazvala ogromnu reakciju svojim pojavljivanjem u ligi. Konkretno otac Lavar Bol. On je takođe bio košarkaš, ali karijera mu je bila daleko od uspešne. Grešku je odlučio da ispravi sa svojim sinovima, a izjave su mu bile mnogo više od kontroverznih. Mnogi su smatrali da im čini medveđu uslugu, konkretno svom prvom "NBA projektu" - Lonzu.

Lonzo je rođen 1997. godine, a košarkašku karijeru započeo je igrajući u srednjoj školi u Kaliforniji. Među brojnim koledž ponudama odabrao je legendarni "UCLA" koji je iznedrio brdo sjajnih igrača. Plejmejker je prosečno beležio nešto manje od 15 poena, osam asistencija i šest skokova po utakmici. Na nagovor svog oca odlučio je odmah da se prijavi na draft, gde je izabran kao drugi pik i to od strane legendarnih Los Anđeles Lejkersa. 

 

 

- On je bolji od Stefa Karija! Ako je tako velika zvezda neka odigra jedan na jedan sa mojim sinom i videće - rekao je Lavar nakon izbora Lejkersa. Pritisak lige je bio ogroman i utisak je da se Lonzo nije najbolje snašao u čitavoj situaciji. Nakon dve dosta prosečne sezone u Kaliforniji, usledio je trejd, kada je čitava generacija talenata u Los Anđelesu promenila timove. Utisak je da je tada i spao celi hajp oko "Bol braće". Lonzo se preselio u Nju Orleans, gde je zadužio opremu Pelikansa. Na individualnom planu je to izgledalo nešto bolje od vremena u Lejkersima, ali nedostajalo je izazova. Usledila je nova selidba, ovaj put u legendarne Bulse, gde se udružio sa Zekom Lavinom. Ipak, povrede su uništile obećavajući početak i nakon samo 35 odigranih utakmica usledila je pauza do kraja sezone. Njegova karijera za sada ne izgleda u skladu sa očekivanjima, ali navijači smatraju da bi mogao biti ozbiljan šraf u ekipi Čikaga naredne godine.

 

 

Mnogo bolje za sada ide mlađem bratu Lamelu. On za razliku od svog brata nije išao na koledž, već je krenuo drugačijim putem. Prvi klub je bio litvanski Prienaj, gde je igrao sa bratom Lianđelom. Već tada je bilo jasno da je on verovatno veći talenat od Lonza. To je pokazao i pri dolasku u ligu. U Šarlot je stigao preko G lige, a prva sezona je bila odlična. Pritisak je bio znatno slabiji u odnosu na Lonza, te mu je samim tim bilo mnogo lakše. Na 51 odigranoj utakmici beležio je 15.7 poena, 6.1 asistenciju i 5.9 skokova. Kao nagrada stigao je trofej za rukija godine. Ova godina je bila još bolja na individualnom planu. Prosečno je beležio 20 poena, nešto manje od sedam skokova, te skoro osam asistencija. Takođe, zabeležio je i svoj prvi ol - star nastup, kao zamena za povređenog Kevina Durenta. Što se tiče Lianđela, njegova NBA karijera nije vredna pomena, a trenutno nastupa za Grinsbro u okviru G lige, gde još uvek čeka konkretnu šansu.

 

 

Da se vratimo na početak. Gledajući iz ugla Lavara, napravio je sjajan marketinški potez, s obzirom da celi svet zna za braću Bol. Ipak, utisak je da je ogroman pritisak ostavio ozbiljan trag konkretno na Lonzu, dok je Lamelo na odličnom putu. Videćemo šta nam nosi naredna sezona, te da li će i Lonzo konačno pokazati igre na nivou drugog pika NBA drafta. 

Komentari (0)

Loading