ŠTA NAM SPREMA SEM PRESTI U OKLAHOMI Kanađanin na čelu projekta, brdo pikova, gde je Pokuševski u svemu tome?
Tanjug/Ap

Oklahoma Siti Tanderi ove sezone važili su za jedan od najlošijih timova lige. Pretposlednje mesto u Zapadnoj konferenciji sa tek 24 pobede na svom kontu razočarali su navijače. Ipak, u Tanderima znaju šta rade. Konkretno Sem Presti. 

Samjuel Presti rođen je davne 1977. godine. On trenutno važi za generalnog menadžera sa najdužim stažom u ligi. Od 2007. se nalazi u direktorskoj fotelji Tandera, odnosno tadašnjih Supersoniksa. Presti će ostati upamćen kao čovek koji je zaluđen pikovima i draftom. Svoje sposobnosti je pokazao više puta, a dovoljan dokaz je biranje igrača poput Džejmsa Hardena, Rasela Vestbruka, Kevina Durenta i sličnih. Ipak, ta generacija se nije okitila titulom, ali navijači su i dalje verovali u Prestija. Nakon te velike trojke, oformljen je novi tim sa Vestbrukom na čelu, te Karmelom Entonijem i Polom Džordžom kao glavnim ispomoćima. Ni ta ekipa nije prošla kako je zamišljeno i menadžeru rođenom u Masačusetsu bilo je jasno da mora krenuti ispočetka.

Doveden je Šej Gildžs Aleksander kao jedan od igrača na kojima će se zasnivati budućnost. Tadašnji plejmejkera stigao je kao deo trejda za Pola Džordža, a ubrzo se profilisao kao jedan od najboljih mladih igrača lige. Popularni SGA oduševio je Prestija i dokazao mu da ima kvalitet da se oko njega pravi tim. Ove sezone plejmejker se nalazio na proseku od nešto malo manje od 25 poena, šest asistencija i pet skokova. Svoju rolu u ekipi pronašao je i Aleksej Pokuševski, koji je nakon mnogo lutanja dobio novu priliku. On je biran sa 17. pozicije pre dve godine i po nekoj tradiciji ima najveći kredit od svih saigrača.

Kako rekosmo, Presti je zaluđen pikovima, a činjenica da će Oklahoma na narednom NBA draftu imati čak četiri svoja pika govori dovoljno. Na nedavno održanoj lutriji odlučeno je da Tanderima pripada drugi, 12., 30. u 34. izbor. Jasno je da bi upravo ovi izbori mogli da odluče budućnost Oklahome, s obzirom da bi dobrim odlukama mogli da obezbede budućnost. Kao igrač koji bi mogao da obuče dres "Grmljavine" pominje se Čet Holmgren, student Gonzage. On važi za jednog od najvećih talenata ove generacije, te bi u kombinaciji sa Šejem mogao predstavljati sjajan posao za Tandere.

Ono što je sigurno jeste da se u Prestijeve vizionarske kvalitete ne treba sumnjati. Ako je neko sposoban da pronađe pravog igrača i prepozna potencijal to je sigurno Samjuel Presti, a videćemo da li će se Tanderi oktiti toliko dugo čekanim prstenom u bliskoj budućnosti, predvođeni novim "Prestijevim bebama". 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading