NE POMAŽE NI DONČIĆ Gober presudio Dalasu u završnici meča (VIDEO)
Tanjug/Ap

Dalas je imao vođstvo od 2-1 u seriji, a za meč broj četiri im se vratio i glavni igrač Luka Dončić, pa su Maveriksi u susret ušli sa dosta optimizma. 

Posle 48 minuta drame i napetosti, Juta je uspela da dobije meč i da izjednači na 2-2 košem Rudija Gobera u poslednjim momentima susreta za 100:99. 

Ostalo je još 11 sekundi na satu, loptu je na protivničku polovinu preneo Džejlen Branson, pa je ostavio Luki Dončiću koga su momentalno udvojili, bilo je opcija da tu uskoči i treći igrač, ali je lopta nastavila da kruži, pa je Spenser Dinvidi promašio šut za pobedu.

Dalas je imao veliku priliku da napravi brejk i povede sa 3-1, ali će svoju šansu za pobedu broj tri morati da traži u "American Airlines Centru" u noći između utorka i srede.

Juta je u prvom poluvremenu bila dosta bolji protivnik, ali im se Dalas revanširao za sve u trećem kvartalu, kada su Dončić, Branson i Fini-Smit pogađali u serijama, pa su od 54:42 za Jutu došli do prednosti 81:78.

U poslednjoj deonici se uglavnom igralo koš za koš, pa je usledila već pomenuta završnica i pobeda Jute.

Najefikasniji je bio Luka Dončić sa 30 poena i 10 uhvaćenih skokova, 23 je dodao Branson, a po 11 su imali Pauel, Bulok i Fini-Smit.

U pobedničkom timu, 25 poena je postigao Džordan Klarkson, 23 je imao Donovan Mičel, Gober 17 uz 15 skokova, a Bojan Bogdanović je susret završio sa 12 poena. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading