NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA Bio je velika NBA zvezda, zbog bolesti hteo da izvrši samoubistvo
Profimedia

Nekadašnji NBA as Medžik Džonson već godinama živi sa HIV virusom, a u novoj dokumentarnoj seriji o njegovom životu otkrivaju se nepoznati detalji o bolesti koja ga prati. Ovih dana u SAD predstavljena je serija "Oni me zovu magija", a u njoj bivši košarkaš priča o turbulentnom periodu života koji je prošao.

Kako se otkriva tokom dokumentarca, "Medžik" je svom agentu u poverenju rekao da razmišlja čak i o samoubistvu. 

Bilo je to samo nekoliko nedelja nakon što su pregledi pokazali da ima HIV.

-Ako mi se nešto desi, nastavi da brineš o mojoj porodici. Pretpostavljam da moram da prestanem sa košarkom? Ne znam da li želim da živim tako, možda bih jednostavno završio sve, možda samo da - pričao je Džonson agentu Lonu Rozenu, koji ga je prekinuo pre nego što je najavio samoubistvo. 

Tih godina HIV i sida bili su gotovo sinonimi i o samoj bolesti nije se znalo mnogo. 

-Mislio sam da se suočavam sa smrću. Nisam mogao da spavam. Stalno sam razmišljao da li su stvari koje radim poslednje u mom životu", otkriva Irvin Džonson u dokumentarcu.

NE ZNA KAKO SE POVREDIO Embid ima problem, ali neće da odustane

-Lekari su govorili da provodimo više vremena zajedno jer verovatno neće poživeti više od nekoliko godina - govori u seriji Andre Džonson, 

Podsećamo, Medžik Džonson je dijagnozu dobio tokom redovnih pregleda ekipe Los Anđeles Lejkersa pred sezonu 1991/92, da bi se nekoliko nedelja kasnije na čuvenoj konferenciji za medije obratio celom svetu i objasnio situaciju u kojoj se nalazi.

Bio je to njegov oproštaj od košarke kojoj se nekoliko puta vraćao, a tokom 1996. godine je čak i igrao za Lejkerse u NBA ligi. Iako je imao želju da ostane u timu i naredne sezone to se nije dogodilo. Džonson se na kraju sezone predomislio i ligu napustio "pod svojim uslovima", što nije bio slučaj nekoliko godina ranije. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading