BOGDANOVIĆ DVOCIFREN Srbin odličan u pobedi Atlante, "Ludi Srbin" ušao u istoriju NBA lige!
EPA/ Erik S. Lesser

Bogdanović je na parketu proveo 28 minuta i za to vreme je imao učinak od 11 poena, šest asistencija i tri skoka, dok je najzaslužniji za trijumf Hoksa bio Tre Jang sa 27 poena i 11 asistencija. 

Vodila je Atlanta 90:85 u poslednjoj deonici, da bi na 3.49 minuta do kraja trojkom Huertera otišli na 106:96. Činilo se da je sve gotovo, ali je Ivica Zubac na 56 sekundi do kraja pogodio za egal i vođstvo Hoksa od 108:106.

Ipak, domaći tim je uspeo da zadrži viđen trijumf. 

Pomenuti Zubac je sa 24 poena i 12 skokova bio najbolji u redovima Klipersa, dok je Redži Džekson ubacio identičan broj poena. Kenard je imao 14, a po 13 su ubacili Markus Moris i Nikolas Batum. 

BOGDANOVIĆ DVOCIFREN Srbin odličan u pobedi Atlante,

AP Photo/Hakim Wright Sr.

 

JOKIĆ IDE KA MVP TITULI! Srbin bez premca, Amerikanci u neverici

S druge strane, sem Janga i Bogdanovića još četvorica košarkaša su bili dvocifreni. U pitanju su Huerter sa 16 oena i osam asistencija, Kapela je imao 14 poena i 11 skokova, Galinari je dodao 13, a Hanter 12 poena za Atlantino deveto mesto na Istoku. 

Prethodna noć u NBA ligi ostaće upamćena i po istorijskom trijumfu Grega Popoviča koji je sa San Antoniom dobio Jutu sa 104:102 i sada je trener sa najviše pobeda u ligi.

"Ludi Srbin", kako Popovič sam za sebe kaže, ostvario je 1,336 pobeda na 2,030 mečeva u NBA i tako je pretekao Dona Nelsona, a u tome mu je najviše pomogao Dejonte Marej sa 27 ubačenih poena. Poeltl i Kolins su dodali po 15, s tim da je ovaj prvi imao i 11 skokova. Keldon Džonson je sa 13 poena i 10 skokova takođe upisao dabl-dabl za Sparse.

BOGDANOVIĆ DVOCIFREN Srbin odličan u pobedi Atlante,

AP Photo/Sam Hodde

 

Donovan Mičel je sa 24 bio najefikasniji u redovima Džezera, Klarkson je ubacio 17, Gober je imao 13 poena i 16 skokova, dok ga je Vajtsajd pratio sa 13 poena i 10 skokova. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading