NJEGOVA PRIČA VAS TERA DA SE NIKADA NE PREDATE! Otac ga je napustio kao bebu, majka izbacila jer je ružan a danas je velika NBA zvezda!
Tanjug/Ap

Život ga nikada nije mazio, ali ni kada je bilo najgore on se nije predao. Životne priče mnogih sportista su više nego neverovatne, ali Džimi Batler je nešto posebno. Priča ovog NBA asa može da bude motivacija za sve

MAJKA GA IZBACILA

Još dok je bio beba otac je napustio njega i njegovu majku. Živeo je u predgrađu Hjustona sa majkom koja ga je izbacila iz kuće kada je imao 13 godina.

- Ne sviđa mi se tvoj izgled. Želim da napustiš kuću - u intervjuu koji je dao 2011. godine preneo je reči koje je izgovorila njegova majka kada je morao da napusti dom.

Tanjug/Ap

 

 

ULICA I SPAS!

Nakon toga se selio od kuće do kuće, tražeći smeštaj kod nekog od drugova na po par meseci. Tokom svoje četvrte godine u srednjoj školi njegov talenat za košarku primietio je brucoš Džordan Lesli koji ga je pozvao da šutiraju sa linije tri poena. Nakon toga postali su nerazdvojni prijatelji a Džimi se uselio u njegovu kuću.

NIJE REALNO! Totalno ludilo u NBA, završnica i dve trojke o kojim se priča - sve je stalo u pet sekundi! (VIDEO)

- Primili su me u svoju familiju bez reči. Nije to bilo zbog košarke. Mišel je bila jednostavno divna žena. Ona je volela da radi lepe stvari. Nisam mogao da vjerujem - rekao je Džimi za Mišel Lambert, Leslijevu majku, koja je imala još šestoro dece. 

ČELIČNA DISCIPLINA!

U domu Leslijevih je vladala čelična disciplina. Batler je imao svoju sobu, ali i mnoga pravila kojima je morao da se povinuje. Dobio je listu svojih zadataka u kućnim poslovima, a postavljeni su mu i strogi uslovi po pitanju uspeha u školi. Mnogi klinci, nenaviknuti na ovakve okolnosti, brzo bi posustali, ali ne i Džimi. 

JOKIĆ JE U ODBRANI KAO GOLF U LAMBORGINI LIGI! Novinar na veoma čudan način prokomentarisao igru našeg asa!

- Tražili su od mene da budem uzoran, da se klonim nevolja i starog društva. Nisam želeo da ih razočaram - priseća se Džimi. 

TRAŽI SAMO JEDNO!

I u NBA je stigao iz senke, ali vreme je i u najjačoj ligi sveta bilo njegov najjači adut. Dok priča o svom život, Batler traži samo jedno.

-  Ako već želite da pišete tekst o meni i mom putu, trudite se da ga napišete na način da me čitaoci ne žale. Ne volim to. Ne želim sažaljenje, drago mi je zbog svega što mi se izdešavalo, učinilo me je jačim i to je ono što sam ja u prirodi. 

VELIKO PRIZNANJE

U 2015. godini Džimi Bateler je dobio sjajno priznanje. NBA liga ga je proglasila za igrača koje je te sezone najviše napredovao. Danas igra za Majami, zarađuje ogroman novac, a igrao je i finale NBA lige.

Želeli ste da odustanete, imate probleme? Setite se Džimijevog puta i sve će biti lakše. 

Bonus video:

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading