NEMA VIŠE DILEME Otkriveno je javno zbog čega Pokuševski nije igrao letos za Srbiju
Tanjug/Ap

Aleksej Pokuševski se nije letos našao u timu Srbije, koja je bez njega i Nikole Jokića ostala bez plasmana na Olimpijske igre. Generalni menadžer Oklahoma siti Tandera Sem Presti govorio je o napretku srpskog košarkaša Alekseja Pokuševskog kao i njegovom radu između dve sezone.

- Želeli smo da bude u potpunosti fokusiran na fizički trening i svoje fizikalije. Kada igrač završi sezonu, posebno kada je mlad kao on i kada na sve to ima veću minutažu, onda mu je potrebno vreme. Treba vremena da se odmori mentalno, fizički i emotivno kako bi mogao da se vrati na treninge. Sve to je bazirano na podacima koje timovi koriste. Onda kada u predsezoni dođe do određenog nivoa svog tela, želimo na tome da ga zadržimo.

Stoga, Pokuševskog nije bilo u dresu nacionalnog tima iako je dobio poziv selektora Igora Kokoškova, kao ni u Letnjoj ligi.

- Nije bilo potrebe da igra i Letnju ligu. Posebno sa fizičkog gledišta. Ima dosta stvari na kojima treba da radi i na koje smo želeli da bude fokusiran. Smatram da je Aleksej uradio fantastičan posao u svemu tome tokom leta - zaključio je Presti.

Bivši košarkaš Olimpijakosa je u prošloj sezoni nastupio u 45 navrata sa prosečnom minutažom od 24.2 i za to vreme je imao učinak od 8.2 poena i 4.7 skokova po utakmici.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Selecom

26.09.2021 21:19

Rekao bih da su to gluposti. Utakmicama i to jakim,takmičarskim se stiče motorika,skočnost,pobedama samopouzdanost i psihička stabilnost.