GLAS MU JE ZADRHTAO Janis posle osvajanja "prstena" otkrio dramatičnu tajnu staru osam godina
EPA-EFE/TANNEN MAURY

MVP finalne serije NBA lige Janis Adetokumbo bio je veoma emotivan posle osvajanje titula sa Milvoki Baksima. Reprezentativac Grčke, čiji je otac Nigerijac, priznao je da je u karijeri prošao kroz sve što je moguće, kako na terenu i van njega.

Baksi su savladali Finiks Sanse sa 105:98 kod kuće i tako su sa 4-2 u pobedama bili bolji u velikom finalu. Adetokumbo je odigrao najbolji meč u karijeri, uzevši u obzir ulog – 50 poena, uz šut iz igre 16-25 i za njega neverovatnih 17-19 sa linije penala. Dodao je 14 skokova, 2 asistencije i 5 rampi, uz 6 izgubljenih lopti.

- Košarkom sam počeo da se bavim da pomognem porodici, da se izvučemo iz nevolja. Sa mnogo izazova smo se suočavali kao deca. Nikad nisam mislio da ću igrati NBA finale sa 26 godina, ne da pobedim, nego samo da budem deo toga. Nikad, nikad nisam mislio da ću sedeti ovde sa NBA trofejom i nagradom za MVP-ja finala. Daleko smo dogurali. Nadam se da sam ljudima dao nadu da nešto može da se uradi – pre osam i po godina, moja mama je prodavala stvari na ulici, a sad sam na vrhu vrhova. Blagosloven sam, čak i da nikad ne sedim ovde ovako za ovim stolom, sve je u redu. Svi bi trebalo da veruju u snove.

Adetokumbo je na kraju rekao da ponosno predstavlja obe svoje zemlje – Nigeriju i Grčku.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading