ISPISAO ISTORIJU Amerikanci se poklonili Jokiću, MVP-iju NBA lige (VIDEO)
Tanjug/Ap

Srpski as Nikola Jokić zvanično je postao MVP NBA lige.

Jokić je prvi košarkaš u istoriji NBA lige koji je u četiri uzastopne sezone bio najbolji poenter, najbolji skakač i najbolji asistent svog tima!

Jokić će se tako zlatnim slovima upisao u istoriju najjačeg košarkaškog takmičenja na planeti, ali i postao prvi srpski košarkaš kome je to pošlo za rukom.

Nikola ove sezone ima nestvarne brojke, 26,4 poena po meču, 10,8 skokova i 8,3 asistencije.

Jokić je prvi igrač još od slavnog Majkla Džordana koji je u prve tri utakmice plej-ofa beležio više od 30 poena, uz više od 50 odsto uspešnosti šuta iz igre. Centar Nagetsa je do sada pogodio 41 šut iz 71 pokušaja.

Džoker je u maju bio ubedljivo prvi u trci za prestižno priznanje, ispred Džoela Embida, Janisa Adetokumba, Stefa Karija i Krisa Pola.

Centar reprezentacije Srbije je u regularnom delu sezone odigrao svaki meč i daleko je njazaslužniji za odlične rezultate Denver Nagetsa, koje je predvodio do plej-ofa NBA lige. 

- Lider u dabl-dablovima (60), Jokić je nastavio da nosi Denver uprkos povredama Džamala Mareja, Pi Džej Dozira i Vila Bartona. Jokić je sezonu završio kao treći po broju tripl-dablova (16), a postigao je i lični rekord po broju poena, skokova i asistencija u jednoj sezoni. Nikola je sezonu završio sa 903 minuta više od Džoela Embida, ukupno 2.488, što ga rangira na treće mesto ove sezone. Jokić je dva puta osvojio nagradu za najboljeg igrača meseca, čime je postao tek treći košarkaš Nagetsa da je to uspeo - zaključuje Majkl Si Rajt.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading