JOKIĆ NIJE ŠTEDEO NOVAC! Srpski košarkaš odlučio da izdvoji 1.000.000 evra, a ovo je razlog! (FOTO)
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Kada je to u pitanju, ne pita koliko košta.

Košarkaš Denver Nagetsa i novi MVP NBA lige Nikola Jokić, odnosno njegova porodica, odlučila je da investira novac. Naime, Jokići će izdvojiti oko 1.000.000 evra za renoviranje hipodroma u Somboru.

To je potvrdio i Nikolin otac Branislav. Trenutno je u toku druga faza radova, koja podrazumeva izgradnju tribina, padoka i sudijskih loža.

 Pošto je Nikolu košarka stvorila, a konje voli, dogovorili smo se da i u jedan i u drugi sport uložimo mnogo volje, rada, truda i sredstava. Naša želja je da košarkaški klub dovedemo do Prve lige Srbije i da se u Somboru igra vrhunska košarka. Takođe, svima je poznato da je moj sin veliki Somborac, čak ga i u Americi zovu Somborac, i on želi da po prestanku karijere dođe u svoj grad i da se ovde ozbiljno bavi konjičkim sportom. Zbog toga smo odlučili da uložimo sredstva u somborski hipodrom, naravno, u dogovoru s gradskom upravom, i da u njemu uživaju svi Somborci - rekao je za portal Sombornjuz stariji Jokić. Prema njegovim rečima, hipodrom raspolaže uslovima kojima može da se pohvali malo koji grad u Srbiji.

- Jedini u državi ima tri nezavisne staze i svaka ima svoju svrhu. Raskrčili smo žbunje, počistili smeće i napravili peščanu stazu za treniranje u šumici. Takođe smo napravili i ispuste za konje da mogu biti od ujutru do uveče napolju. Osamdesetih godina prošlog veka priprema staze je odlično urađena i ona ima oko metar dubine i više slojeva. Još tada je urađena dobra drenaža i voda je išla ka središnjem delu staze. Već dva puta je kompletna staza ponovo nasipana i sada imamo visokokvalitetnu stazu koja zadovoljava evropske standarde - ispričao je Branislav Jokić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading