SRCEPARAJUĆE Kobijeva supruga izašla na binu, legende se borile da im ne krene suza, a onda je krenuo govor (VIDEO)
AP/Kathy Willens

Osam meseci kasnije od predviđenog, zbog pandemije korona virusa, na svečanoj ceremoniji u Springfildu u Košarkašku kuću slavnih konačno je primljena generacija 2020.

Među odabranima našli su se i Kevin Garnet, Tim Dankan i pokojni Kobi Brajant.

U večeri preplavljenoj emocijama na kraju je na binu izašla supruga pokojnog Brajanta, Vanesa, u društvu Kobijevog idola i mentora Majkla Džordana.

- Uvek sam izbegavala javno da hvalim svog muža, jer mislim da je dovoljno toga dobijao od navijača, a neko je morao da ga vraća u stvarnost. Sigurna sam da se sad smeje na nebu, jer ću ga upravo hvaliti u javnosti zbog njegovih dostignuća na jednoj od najjavnijih pozornica. I dalje pobeđuje - počela je Vanesa šalom 13-minutni govor.

Uz nju je svo vreme stajao Džordan i borio se da suzdrži suze.

Prisetila se kako je Kobi usred sezone učio da igra i šutira levom rukom kad je povredio prst na desnoj, kako je pogodio dva slobodna bacanja sa pokidanom Ahilovom tetivom, pre nego je bez ičije pomoći odšepao s parketa, kako nikad nije želeo da propustiti utakmicu zbog navijača koji su štedeli novac za ulaznicu kako bi ga baš na toj utakmici jedini put u životu gledali uživo.

- Dragi Kobi, hvala ti što si bio najbolji muž i otac. Hvala ti što si rastao i učio na svojim greškama. Hvala ti što si uvek pokušavao biti bolji.

Podsetila je na njegovu mantru prema kojoj svakog dana želi biti bolji nego što je bio prošlog, kao i da je među brojnim košarkaškim dostignućima posle završetka karijere postao prvi sportista koji je osvojio Oskara.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading