Marko Vujić
Privatna arhiva
Marko Vujić

Privatna arhiva

Marko Vujić, Foto: Privatna arhiva

Upravo to je karakterisalo Mišu Tumbasa kome decenijama niko nije znao pravo ime, ali se i van granica Srbije tačno znalo da je reč o jednom od najvernijih navijača Partizana koji je sve troškove sahrane preuzeo na sebe!

Kum Dule: Daće mu bog mesto na jugu

- Ako je neko bez ikakvog ostatka voleo Partizan, to je bio Miroslav Gajić. On je u Partizanu pronašao smisao života, božju milost i to ga je održavalo u životu. On je bio ona vrsta ljudi koje Rusi zovu „nišči“. Imao je neke duhovitosti, neke reakcije koje su ukazivale na veliki stepen inteligencije. Mislim da smo svi mi koji volimo Partizan izgubili puno i nadam se da će dobri bog da mu nađe dobru pretplatnu kartu sa dobrim mestom gore na južnoj tribini - rekao je za televiziju „KK Partizan“ trofejni trener Duško Vujošević, najbolji prijatelj i kršteni kum Miše Tumbasa.

- Potrudićemo se da napravimo još jednu akciju za Mišu, poslednju, ali za večnost. Najverniji navijač Valensije Visente Aparasija nakon smrti je dobio statuu, i to na mestu na kom je sedeo 50 godina na stadionu „Mestalja“ bodreći svoj klub. Mnogi od nas sebe smatraju navijačima ili simpatizerima, ali u poređenju sa Tumbasom niko ni izbliza nije toliko voleo Partizan. Zbog toga predlažem da se Miši na istočnoj tribini oda počast kao što su to uradili u Valensiji - kaže Marko Vujić, jedan od navijača Partizana koji je došao na ideju koja nije originalna, ali svakako zavređuje pažnju.

Sredstva nisu problem

Oglasio se i navijač Lazar Balać.

- Živeo je za Partizan na najpošteniji i najiskreniji način. Svi koji su mu davali i neka su. Od boga je. Slažem se sa predlogom da mu se podigne bista na stadionu i prvi ću donirati novac - kaže Balać, koji kamionom u SAD prelazi na stotine milja dnevno.

Smrt Miroslava Gajića (66) uspela je gotovo nemoguće, a to je da ujedini navijačke frakcije crno-belih. Počast mu odaju i navijači ljutog rivala sa Topčiderskog brda. Svi se slažu da je Miša bio večno dete u telu čoveka. Iako Partizan ima zvaničnu maskotu Čempija, Miša je u stvari, bio hodajuća reklama, bez obzira što najpoznatiji fazon, „Metalika, moj dobar drugar“, nije bila iz domena sporta.

Fantastična ljubav!

Goran Giga Zelenović podržava predlog o spomeniku Miši Tumbasu.

- Podržavam ideju, iako je Miša na neki način bio i neprimeren za klub, ali je ipak njegova ljubav bila fantastična. Prva rečenica, na pomen Partizana, bila je: gde vam je Miša Tumbas - smatra Zelenović, bivši fudbaler i jedan od navijača koji su život posvetili jugu.

- U jeku užasnog stanja, bacio si virus, političare i doktore u drugi plan, makar na jedan dan. Bio je jedan od nas, običan čovek, ali neobično velikog srca. To nije bio tvoj hendikep, već način da ti odrasli um ne pomrači neiskvareno srce - zaključio je Vujić. 

Komentari (2)

Pop

06.04.2020 10:44

Сад можете и да му споменик подижете, а где сте били док је био жив.

PoP

06.04.2020 16:42

Stadion JNA nazvati po Miši.... Stadion Miša Tumbas...