Brazilske navijačice
youtube/FIFATV
zabrinut navijač

AP Photo/Moises Castillo)

zabrinut navijač, Foto: AP Photo/Moises Castillo)

Naučna Oksfordska studija je potvrdila da su navijači Brazila na utakmici na kojoj su "karaoke" ponižene 7:1 od Nemačke, bili na riziku da dobiju srčani udar tokom utakmice!

Nivoi hormona kortizola je mnogo veći kod strastvenih navijača.

Dr. Marta Njuson je rekla za BBC: "Navijači koji su veoma jako spojeni emocionalno sa njihovim timom - to jest, da imaju veliku strast da su i sami deo tima, doživljavaju najveći psihološki stres dok gledaju utakmicu, a navijači koji su manje zagriženi za klub proživljaju stres ali ne u tolikoj meri!"

40 navijača je dalo pljuvačku na testiranje pre, tokom i nakon tri utakmice, a kad smo već spomenuli istorijskih 7:1, Dr. Njusoon dodaje: "To je bio stresan meč, mnogo ljudi je istrčalo plačući"

Bio je prevelik pritisak na Brazil da kao domaćin takmičenja osvoji Svetsko prvenstvo, čime bi zaboravili onaj šampionat iz 1950. godine kada su završili drugi!

Umesto da su izbrisali finale sa Urugvajem, oni su ga zamenili sa novim hororom, Nemačka je dominirala od prvog zvižduka!

U kojoj utakmici ste osetili povećanje nervoze, stresa? Da li je to neka Zvezdina, Partizanova, ili pak meč reprezentacije Srbije? Napišite nam u komentarima!