Predrag Dučić
Mozzart
Predrag Dučić

Mozzart

Predrag Dučić, Foto: Mozzart

Novinar redakcije MOZZART Sport Predrag Dučić ovogodišnji je dobitnik nagrade Zlatno pero, koje Udruženje sportskih novinara Srbije uručuje za tekstove koji su obeležili godinu i ostavili značajan trag u sportskom novinarstvu.

Dučić je autor rubrike Premotavanje koja podseća na neka stara, romantična vremena iz istorije fudbala, a pisao je i feljton o Dragoslavu Šekularcu posle smrti legendarnog fudbalera. Takođe je veliki poznavalac međunarodnog, pre svega nemačkog fudbala i novinar koji neguje pomalo zaboravljeni stil pisanja u kojem je svaka reč važna.

Takođe, Udruženje sportskih novinara Srbije je proglasilo Novaka Đokovića za sportistu godine, a Tijanu Bošković za najbolju sportistkinju.
Nagrada za ekskluzivnu vest otišla je u ruke urednika agencije Tanjug Željka Vučkovića za informaciju da će Nikola Jokić igrati na Mundobasketu u Kini. Pavle Ilić je dobio nagradu Zlatna kamera, dopisnik godine je Prvoslav Lešnjak, koji za Sportski žural izveštava o dešavanjima iz Novog Pazara.

Priznanje “Branka Prelević“ za najbolju novinarku dobila je Olgica Nikolić iz Danasa, a od dama je nagradu dobila i Miljana Rogač iz Večernih novosti, kao najbolji mladi novinar godine.

Dragan Pejić je za knjigu “Čajetina pod obručima“ dobio nagradu za izdavački novinski poduhvat, dok je u istoj kategoriji, ali u TV formatu, priznanje završilo u rukama Vladimira Pajića (Sportnetwork) i Aleksandra Miletića (Politika) za serijal “Zlatni momci“. Ekskluzivni TV prilog delo je Stefana Bendića, izveštača RTS-a sa Australijan Opena, dok je Zlatni mikrofon pripao Sportklubovom Nebojši Viškoviću, koga ćemo pamtiti i po epskom finalu Vimbldona u kome je Đoković savladao Rodžera Federera.

Priznanje za životno delo dobili su Dragan Andrijević sa RTS-a, Jovan Ciga Sekulić, dugogodišnji urednik Večernjih novosti i posthumno Branimir Vasić, poznat svim novinarima po radu u Sportskom žurnalu i entuzijazmu kad su u pitanju uslovno rečeno mali sportovi.
Svim laureatima čestitke od srca.