Nebojša Čović
Alo!/Marko Metlaš
Nebojša Čović

Alo!/Marko Metlaš

Nebojša Čović, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović na brutalan način je objasnio razliku između reprezentacija Hrvatske i Srbije rekavši da je okosnica "vatrenih" prošla školu Zdravka Mamića, dok se spisak igrača koji nastupaju za Srbiju kroji kroz želje kontroverznog menadžera Faljija Ramadanija.

"Fudbaleri Hrvatske su maksimalno posvećeni, maksimalno se bore, imaju dobar ambijent, dobro su vođeni i imaju tu strast, tu želju...Kod nas sam to video, a i nisam baš. Treba gledati malo unazad... Skoro svi igrači su prošli Mamićevu školu, znamo šta je on, ali nisam video da su za menadžera imali Faljija Ramadanija, kao što je to slučaj u Srbiji. Drugo, treba analizirati gde je naša omladinska selekcija, gde su oni", rekao je Čović gostujući u emisiji "Jutro sa Natašom".

Prvi čovek košarkaškog sektora crveno-belih nije štedeo ni Hrvate, za koje uprkos uspehu vidi kao "malu" selekciju.

"Gledao sam polufinalne utakmice Svetskog prvenstva. Moram sportski da čestitam Hrvatima na pobedi, igrali su dobro, super... Novak Đoković je dao definiciju određenih stvari... Moram da kažem da oni imaju taj sindrom "malih"... To se vidi po načinu na koji oni slave uspeh. Oni slave inateći se prema Srbiji... To su ulični svirači, pevači po ulicama… Treba da se odmaknu od mantre koja ih prati da su stvoreni da mrze Srbe. Nisam navijao za Hrvatsku... Navijao sam za Srbiju, za svoju zemlju, a neke simpatije sam imao prema Brazilu, ali oni nisu prošli. Za Britance nisam navijao jer je njihova spoljna politika oduvek bila brutalna prema Srbiji", rekao je Čović.

Hrvati su sinoć posle produžetaka pobedili Engleze 2:1 i plasirali se u svoje prvo finale Svetskog prvenstva, a rival za "zlatnu boginju" biće im Francuska u nedelju u Moskvi.