Stanislav Čerčesov
EPA/Abedin Taherkenareh
Stanislav Čerčesov

EPA/Abedin Taherkenareh

Stanislav Čerčesov, Foto: EPA/Abedin Taherkenareh

Selektor Rusije Stanislav Čerčesov dočekan je aplauzom na konferenciji za novinare posle eliminacije od Hrvatske, ali nije bio blagonaklon prema svim predstavnicima sedme sile na stadionu u Sočiju, a posebno je bio kivan na predstavnika iz Grčke koji ga je upitao zašto je bio nervozan tokom utakmice.

"Ako vas na sudu, na ročištu, sudija pita, da li biste rekli isto? Bio sam pod emocijama, a ne nervozan. Vi ste iz Grčke? Morate da se stidite. Čuti takvo pitanje od Grka.... Da ste Skandinavac, to bih shvatio, ali od Grka..", izjavio je iznervirani Čerčesov posle utakmice.

Selektor "zbornaje" imao je zanimljivu opasku i na pitanje kineskog novinara koliko ruska reprezentacija može daleko na narednom prvenstvu sveta u Kataru za četiri godine.

"Mislim da vi u Kini još imate 'petoletke' kao mi nekad u SSSR-u. Gledate četiri godine unapred. Sada smo bili hrabri, sreća nas nije poslužila. Vidimo se za četiri godine", rekao je Čerčesov.

Podsetimo, Rusija je sinoć posle jedanaesteraca eliminisana od Hrvatske i propustila je šansu da se kao domaćin turnira plasira u polufinale.