Hrvatska
EPA/Martin Divisek

 

Mario Mandžukić

Profimedia.rs

Mario Mandžukić, Foto: Profimedia.rs

Napadač hrvatske reprezentacije Mario Mandžukić poslao je poruku pred meč polufinala Svetskog prvenstva protiv Engleske u kojoj hrabri svoje saigrače pred najvažniji ispit ove generacije, a upotrebio je i jednu reč koja je poprilično bliska nama Srbima - INAT.

"Došli smo ovde zahvaljujući ponosu, borbi i zajedništvu s kojim smo igrali. Sutra ćemo još ponosnije i još borbenije! Zajedno do kraja! Inati se, Hrvatska!", poručio je "Mandža", uz dodate reči "svi kao jedno", "iznad svih Hrvatska", "budi ponosan", "nema predaje", "korak po korak", "nema stajanja".

Ova reč koja se vekovima unazad piše sa atributom srpski potiče još od vremena Otomanske imperije na ovim prostorima, a znači veru da uprkos malim šansama može da se ostvari veliki uspeh i savlada naizgled nepremostiva prepreka. Inat se uvrežio i među naše sportiste i kad je bilo najteže uvek su se reprezentativci Srbije oslanjali na ovu čuvenu osobinu.

Sada je i Mandžukić shvatio da smo bliski i da mogu da tuku Engleze samo na srpski način.

Utakmica između Engleske i Hrvatske igra se večeras od 20 časova na stadionu "Lužnjiki" u Moskvi.

Komentari (2)

Pera Bandera

11.07.2018 12:49

Ajde ne pišite gluposti i ne upoređujte naše fudbalere sa pojmom INAT! Da je to istina ne bi bili tu gde smo!

dexxx

11.07.2018 14:20

@Pera Bandera - tako je..a ako budete Srbi..onda ste izgubili... nasi fudbaleri neka gledaju i uce kako se bori za zastavu i grb.