Rakitić i Mile Kitić u Barseloni
Instagram
Rakitić i Mile Kitić u Barseloni

Instagram

Rakitić i Mile Kitić u Barseloni, Foto: Instagram

Životna priča novog heroja Hrvatske nije baš uobičajena.

Tridesetogodišnji Rakitić rođen je u Bazelu u kojem je načinio prve prave fudbalske korake.

Nije prošlo mnogo vremena dok nije dobio pozive velikana evropskog fudbala. Ivan je 2007. prešao u nemački Šalke u kojem ga je od svih kolega najlepše dočekao sadašnji selektor Srbije Mladen Krstajić.

Ivan Rakitić

EPA/Ritchie B. Tongo

Ivan postize odlučujući gol protiv Danske, Foto: EPA/Ritchie B. Tongo

Krle i Ivan krenuli su u višegodišnje idilično druženje koje je do te mere postalo snažno da je hrvatski fudbaler pred ovogodišnji Mondijal rekao da mu je Krstajić - brat!

"On mi je više od prijatelja, smatram ga delom svoje porodice. Puno mi je pomogao na početku karijere i to mu nikada neću zaboraviti", rekao je Rakitić svojevremeno za Blicsport.

Ivan Rakitić

EPA/Rolf Vennenbernd

Rakitić i Krstajić - braća, Foto: EPA/Rolf Vennenbernd

Toliko su delili dobro i zlo da su umeli i da beže iz karantina na koncerte Mileta Kitića! Štaviše, Ivan i Mladen doveli bi ceo tim Šalkea na njegov nastup.

Rakitić je blistao u klupskom, ali ne i u reprezentativnom fudbalu. Na EURO 2008 Hrvatska je omanula, a Ivana su, kao i njegovu porodicu na jednom letovanju napali hrvatski huligani.

Ivan Rakitić

EPA,AP

Rakitić na treningu, Foto: EPA,AP

Lomio se kako da posle reaguje, da li da i dalje nastupa za "vatrene". Na kraju je odlučio da huliganima "udari kontru" novim odazivima na poziv selektora, te je danas jedna od uzdanica ekipe koja je upravo prošla u četvrtfinale.

Hrvatska nema male šanse za titulu u Rusiji. Ali, Rakitić ipak žali za nečim - želeo je finale sa Srbijom!

"Naravno da bih voleo finale protiv Srbije. Imali bismo fantastičnu atmosferu u tom finalu, a boriti se u takvoj utakmici protiv svog prijatelja, koji mi je toliko pomogao u životu, u karijeri, bilo bi posebno lepo", rekao je Rakitić za "Večernji list".