Reprezentacija Srbije, "orlovi" SP 2018
EPA/Dominik Angerer
Reprezentacija Srbije prolazi grupu, kaze OPTA, Foto: EPA/Dominik Angerer

Svetska sportska analitička kompanija (OPTA) iz Londona dala je svoju stručno utemeljenu procenu: biće tesna borba u grupi E, ali SRBIJA ide dalje.

OPTA sve svoje prognoze radi na osnovu statističkih podataka, a ovog puta su kao parametri uzeti kvalitet napada i odbrane svake reprezentacije, bilans u kvalifikacijama, na velikim takmičenjima i prijateljskim mečevima u poslednje četiri godine.

Konačna procena glasi da će Brazil biti pobednik grupe (79,8 odsto), dok će drugo mesto da osvoji reprezentacija Srbije (43 odsto), za dlaku ispred Švajcarske (40,5 odsto), a ni Kostarika neće mnogo zaostati (36,7 odsto).

 

Ukupan zbir procenata ne daje 100 odsto, već se za svaku reprezentaciju radi posebna procena, a najveći procenat koji se istakne, izdvaja se kao njen najverovatniji rezultat.

Ako je suditi po prognozi OPTA, nekih velikih iznenađenja u grupnoj fazi neće biti. Dalje će ići Španija i Portugal, Francuska i Peru, Argentina i Hrvatska, Nemačka i Švedska, a iz grupe A Urugvaj i Egipat, pre Rusije.