Žoze Murinjo
AP
Žoze Murinjo

Tanjug/AP

Žoze Murinjo, Foto: Tanjug/AP

Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo izjavio je da su dečaci sa Tajlanda koji su preživeli više od 15 dana zarobljeni u pećini za njega veći heroji nego svi učesnici Svetskog prvenstva u Rusiji ovoga leta.

Murinjo, koji tokom Svetskog prvenstva u fudbalu komentariše utakmice za televiziju RT, prekinuo je razgovor o meču Francuske i Belgije kako bi odao priznanje onima koji su spasili 12 dečaka sa Tajlanda i njihovog fudbalskog trenera nakon sedamnaest dana u pećini.

"Zadivljen sam onim što se dogodilo na Tajlandu. Heroji su tamo, a ne na Svetskom prvenstvu. Deca, a naročito ronioci i oni koji su uključeni u spasavanje. Za mene je Svetsko prvenstvo na drugom mestu", rekao je Portugalac.

Podsetimo, svih 12 dečaka i njihov fudbalski trener izvučeni su iz potopljene pećine na Tajlandu, a ubrzo im je stigao poziv predesednika FIFA Đanija Infantina da gledaju finale Svetskog prvenstva u Moskvi, oni neće moći da putuju jer će tada i dalje biti u bolnici. Članove Divljih veprova u goste su pozvali i mnogi timovi među kojima i Mančester junajted.