Patrik Vijera, Edgar Davids
EPA/Anja Niedringhaus

 

Patrik Vijera, Edgar Davids

EPA/Anja Niedringhaus

Patrik Vijera, Edgar Davids, Foto: EPA/Anja Niedringhaus

Nekadašnji fudbaler Arsenala i svetski prvak sa reprezentacijom Francuske Patrik Vjera izjavio je da su "trikolori" u ogromnoj prednosti u odnosu na Hrvatsku sa kojom se sastaju u finalu Mondijala.

"Francuska je veliki, apsolutni favorit. Hrvatska u finale ulazi s tri uzastopne utakmice u kojima je igrala produžetke i imaju dan manje da se oporave od tih napora. Tako umorni i iscrpljeni igrat će protiv atletski moćne Francuske, koja posjeduje veliku brzinu i snagu. Kad Francuska krene, Hrvatima će biti jako teško. No moramo biti oprezni", izjavio je Vjera.

Član trofejne generacije Arsenalovih fudbalera odbacuje glupave priče da je Luka Modrić najbolji vezista na svetu pored živog N'Golo Kantea.

"Ne znam je li N'Golo Kante najbolji na svijetu, ali je sigurno najbolji veznjak na ovom Svjetskom prvenstvu. Čudesan je do sada. Ne postoji mnogo igrača koji su poput njega. Mnogi ističu upravo njega kao ključ ove Francuske, jer odrađuje velik dio posla za ostatak igrača u reprezentaciji", rekao je Vjera.

Njegove reči će Francuzi pokušati da potvrde u nedelju popodne kada igraju sa Hrvatskom finale u meču koji počinje od 17 sati.

Komentari (1)

Aco

13.07.2018 17:54

Francuzi svakako sve dobro gaze, neka sumnje da CE rvatice satrati!