Mondijal
AP
Mondijal

AP

Mondijal, Foto: AP

Kako prenosi portal "Index.hr", zna se da neki engleski navijači, i kad tuguju i kad slave, ne prežu od divljanja i razbijanja.

Kao posle pobede nad Švedskom kad su uništili bolničko vozilo i nekoliko automobila, pentrali se i skakali po autobusima i autobuskim stajalištima, pri čemu je jedan navijač kroz stakleni krov propao. Takođe, upali su i u lokalnu prodavnicu IKEA, gde su napravili popriličan nered.

Mondijal

EPA,AP

Englezi su verovali u prolaz u finale, Foto: EPA,AP

To je deo, kako se navodi, “duge huliganske tradicije“. Kad je Engleska ispala protiv Nemačke u polufinalu Evropskog prvenstva 1996. Englezi su masovno razbijali “folksvagene“ i “mercedese“, pa je, moglo bi da se kaže, sreća što u Engleskoj nema prepoznatljivih hrvatskih proizvoda ili prodavnica, prenosi B92.net.

Do istog zaključka došao je i engleski šef policije za obezbeđivanje fudbalskih događaja Mark Roberts, koji je pre utakmice izjavio da mu je laknulo što Hrvatska ne proizvodi automobile koje bi huligani mogli da razbiju ako Engleska izgubi.

Mondijal

EPA,AP

Navijačice Engleske, Foto: EPA,AP

On je rekao da više brine zbog ponašanja navijača u domovini nego zbog desetak hiljada onih koji su otišli na utakmicu u Rusiju. Noć u Engleskoj, ipak je protekla bez takvih incidenata.