Navijačica Australije
Printskrin Instagram/charlettebr
Navijačica Australije

Printskrin Instagram/charlettebr

Navijačica Australije, Foto: Printskrin Instagram/charlettebr

21.00 - Fudbaler Hrvatske Mateo Kovačić u suzama je dočekao kraj meča sa Engleskom.

Mateo je plakao od sreće, ali u isti mah i od tuge jer je saznao da mu je preminuo nekadašnji prijatelj i saigrač Edvin Dino Hodžić (23).

Kovačić je na Instagramu napisao: ''Počivaj u miru, moj dragi prijatelju iz detinjstva".

Mateo Kovačić

EPA/Tolga Bozoglu

Mateo Kovačić, Foto: EPA/Tolga Bozoglu

19.30 - Ovako nešto sigurno do sada niste viđali. Novinari belgijske TV stanice La Uno uradili su intervju uživo sa Edenom Azarom koji je zapravo bio - hologram.

18.55 - Selektor Hrvatske Zlatko Dalić uveren je da će se zemlji vratiti 1998. godina kada su "vatreni" poraženi od Francuske.

"Francuska je jako kvalitetna ekipa, ima vrhunske igrače. Opet nas čeka težak posao. Obe ekipe imaju kvalitet, a na nama je da se spremimo i odigramo vrhunsko finale. Bog nam je dao šansu za osvetu za poraz 1998", zaključio je Dalić.

18.15 - Bura se ne stišava na društvenim mrežama oko prozivke Džordana Pikforda upućene Mariju Mandžukiću.

Igrao se 107. minut kada je golman Engleske nehotice zakačio hrvatskog napadača koji je pao na zemlju i zapomagao.

Pikford je bio uveren da glumi pa je povikao: "Ustaj, je*eni idiote"!

Ispostavilo se da Mandžukić nije folirao faul.

16.40 - Engleski mediji "oplakuju" poraz u polufinalu od Hrvatske, ali su uprkos svemu uspeli na pronađu reči utehe, čak i malo prepoznatljivog humora.

List "Metro" je na naslovnoj strani objavio naslov: "Kick in the Balkans" parafrazirajući poznatu izreku "Kick in the balls" (udarac u testise) kao metaforu odakle dolazi selekcija Hrvatske, dok je "Tajm" otišao korak dalje konstatacijom da Engelska nije iskoristila incijativu i vođstvo iz prvog poluvremena, pa joj sada preostaje besmislena utakmica ze treće mesto protiv Belgije.

Engleska

AP

Engleska, Foto: AP

"Independent" ističe da je "Engleska udarila na Hrvatsku svim snagama, odigrala najbolje poluvreme na turniru, ali da je na kraju izgubila od bolje ekipe", dok je komentator BBC čuveni engleski golgeter Alan Širer istako da je nacionalni tim prevazišao očekivanja i čestitao Hrvatskoj, koja je, kako je naveo, zasluženo u finalu.

16.03 - Nejmarova padanja i valjanja i dalje su nepresušan izvor zabave na Tviteru. Neko je od toga napravio i alfabet.

15.45 - Selektora Engleske Gareta Sautgejta mnogo boli poraz od Hrvatske.

"Boli nas ovaj poraz, ali da li smo očekivali da ćemo biti ovde? Mislim da niko od nas nije. Ali, kada dođete u ovakvu situaciju i igrate dobro kao što smo mi igrali, želite da iskoristite ovakve prilike. Biće prilike da izvučemo pozitivne stvari, sada je prerano, pošto moramo da prebolimo poraz", rekao je Sautgejt posle utakmice u Moskvi.

Restoran

Printscreen

Restoran "Beograd" u Kjevu, Foto: Printscreen
Dejan Lovren

EPA-EFE/PETER POWELL

Dejan Lovren, Foto: EPA-EFE/PETER POWELL
 

IT'S ALL KICKING OFF! . #football #soccer #goal #wc #russia18 #ENGCRO #itscominghome

Објава коју дели BenchWarmers (@bewarmers) дана 11. Јул 2018. у 3:16 PDT

 

Proslava plasmana u finale! Hvala svima koji ste uz nas! ?? #beproud

Објава коју дели Zlatko Dalic (@daliczlatko) дана 11. Јул 2018. у 5:18 PDT

08.55 - Ovo je retko ko u Srbiji očekivao - Fudbalski savez Rusije čestitao je kolegama s tzv. Kosova izbor novog predsednika.

"Radujemo se saradnji naših saveza i želimo Vama i Vašem savezu prosperitet i mnogo uspeha. Uvek možete da računate na našu podršku u svim fudbalskim pitanjima. Nadamo se da ćemo se uskoro sresti u raznim fudbalskim prilikama", piše u čestitki koju je potpisao generalni sekretar Fudbalskog saveza Rusije Aleksandar Alaev.

08.37 - Kapiten Engleske Hari Kejn istakao je da su momci dali sve od sebe, kao i da su neke lopte morale da protiv Hrvata uđu u gol.

Mondijal

EPA,AP

Kejn je dao sve od sebe, Foto: EPA,AP

Imali smo neke odlične prilike kada smo vodili, mnogo je toga moglo da bude drugačije, toliko malih stvari koje su danas otišle na njihovu stranu. Ovaj poraz boli, ali naš uspeh pokazuje da možemo da budemo u samom vrhu, da dođemo do polufinala i naredni cilj je da odemo korak dalje", rekao je prvi strelac Mondijala sa šest golova.

08.31 - Hrvati su slavili pobedu do zore. Možda neki i još to rade...

 

Aaaaaaaa!!!! Finaleeeeee! ??❤️ #worldcup2018 #vatreni #family

A post shared by Marko Pjaca (@markopjacaofficial) on Jul 11, 2018 at 2:46pm PDT

Evo kako je fudbalerima bilo sinoć u Moskvi.

08.18 - Najbolji srpski sudija Milorad Mažić dobiće danas informaciju da li će on dobiti čast da sudi finale Francuska - Hrvatska.

Milorad Mažić

AP

Milorad Mažić, Foto: AP

Poznajući logiku i kriterijume FIFA, teško je verovati u to jer dolazi iz zemlje sa karakterističnim odnosima sa jednim od učesnika finala.

08.10 - Engleska je u potpunom šoku. Od one čuvene krilatice "Fudbal se vraća kući", došli su do toga da ih po društvenim mrežama troluju:

08.00 - Blog tradicionalno otvaramo lepoticom s Mondijala. Uz ovakvu sliku, svako buđenje mora biti lepše.

Ukoliko ste kojim slučajem propustili jučerašnja dešavanja na Mondijalu, evo najvažnijih i najčitanijih tekstova na našem portalu:

 

Komentari (1)

Vanja

12.07.2018 11:22

Na stolovima, ispod stolova, sa Kolindom, bez Kolinde ... bas me briga. Ja cu obratiti paznju ili sto bi rekli oni POZORNOST, jedino kad budu GOLI. Lovren obecao skidanje!!! Mi cekamo. Drzimo ga za ...