Island - Nigerija
EPA/Zurab Kurtsikidze
Island - Nigerija

EPA/Zurab Kurtsikidze

Island - Nigerija, Foto: EPA/Zurab Kurtsikidze

18:53 KRAJ, posle opravdano duge nadoknade vremena: Island - Nigerija 0:2. Hvala vam što ste pratili tekstualni prenos na portalu Alo!

18:46 Grogirani Island preti preko Finbogasona, morao je bolje iskosa...

18:38 VAR opet "radi", po šesti put. Da li je penal za Island? Jeste! Sigurdson gađa PREKO gola! 

18:32 Musa, 2:0! Kakvo popodne reprezentativca Nigerije! Prvo je pogodio prečku sa 18 metara, a onda, samo minut kasnije, proleteo je pored defanzivaca Islanda i opet zatresao mrežu.

18:30 Sasvim drugačija slika u nastavku. Nigerija dominira, i na dobrom je putu da preuzme drugo mesto u grupi. Island - bezopasan.

18:07 Nigerija vodi! Ahmed Musa strelac, na vrlo efektan način, posle kontre. Kakav prijem, posle centaršuta Mozesa, i onda rutinska realizacija. Ovo raduje i Argentince.

Musa, Nigerija

EPA/Zurab Kurtsikidze

Musa, Nigerija, Foto: EPA/Zurab Kurtsikidze

 

Musa je prilikom udarca nehotice zakačio u glavu Ragnara Sigurdsona, kojem su lekari nekoliko minuta ukazivali pomoć i zavili mu glavu. 

 

18:04 Kao da su sa nekom novom energijom ušli Nigerijci u nastavak, odmah u 15. sekundi su opasno zapretili, ali je Haldarson siguran.

17:47 Poluvreme: Island - Nigerija 0:0 Neposredno pred odmor, Lopta je prošla kroz peterac Nigerije, Finbogason je jedva zakačio, nedovoljno da zatrese mrežu.

17:43 Mnogi navijači Nigerije se dosađuju na stadionu. Njihovi ljubimci imaju posed lopte 62 % ali su potpuno bezopasni na protivničkoj polovini.

17:31 Nigerijci i dalje bez IJEDNOG upućenog udarca.

17:19 Island napada od početka, ali se, posle žestokog starta, ušlo u sporiji ritam.

17:05 Sigurdson je pripretio, hteo je da plasira loptu sa 18 metara po sredini, ali je Uzoho odlično započeo utakmicu.

17:02 Počelo je opasnim slobodnjakom za Islanđane, Uzoho sprečava da lopta završi u gornjem desnom uglu.

Dobar dan i dobrodošli na tekstualni prenos meča drugog kola grupe D između Islanda i Nigerije u Volgogradu, na portalu Alo!

Ubedljiva pobeda Hrvatske nad Argentinom dovela je do toga da bi eventualni trijumf Islanđanima u današnjoj utakmici praktično obezbedio plasman u osminu finala, dok bi Gaučosima preostala samo tanka teorija. Svaki drugačiji ishod, naravno, u igru bi ubacio i Afrikance.

Nigerija je bez trijumfa u ovoj godini. Ne može se pohvaliti dobrom formom, u prvom kolu je poražena od Hrvatske 0:2. Da li je došlo vreme da možda baš danas zablistaju - saznaćemo uskoro.