Nenad Bjeković
Alo!/Marko Metlaš
Nenad Bjeković

Alo!/Marko Metlaš

Nenad Bjeković, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Otvoreno, bez dlake na jeziku, za izveštače “Alo!” sa Svetskog prvenstva ispred kampa “orlova” u Svetlogorsku govorio je Nenad Bjeković.

Orlovi

alo.rs

Alo na licu mesta Foto: alo.rs

Za potpredsednika FSS je taj “vanredni događaj” nešto što može potpuno da preokrene situaciju za odlučujući meč sa moćnim Brazilom.

Puno se priča o prekjučerašnjem sastanku i polučasovnom treningu?

- To se dešava i to je jako dobro. Tom sastanku bez Krstajića je prethodio sastanak sa selektorom. Igrači su želeli da tako bude i za mene je to mnogo jače nego bilo kakav trening. To je nešto što je pokazalo jedinstvo kod svih prisutnih i takav jedan brifing može da proizvede ozbiljan rezultat.

 

Delite isti hleb sa reprezentativcima u hotelu „Falke“, u bazi „orlova“, pa nam iskreno dočarajte - kakva je atmosfera među igračima i stručnim štabom. I još konkretnije - ima li nekih svađa, možda razmirica?

- Čovek sam koji se drži stare poslovice: „Krivo sedi, pravo besedi“... Prošao sam mnoge pripreme za ovih 50 godina koliko sam u fudbalu, ali ovakvu atmosferu nikad nisam video.

Nenad Bjeković sa izveštačem našeg lista sa SP

M. Metlaš

Nenad Bjeković sa izveštačem našeg lista sa SP, Foto: M. Metlaš

Šta je najveći kvalitet selektora Krstajića?

- To što ima prisan odnos sa svim reprezentativcima. Tačno zna kad, gde i kako treba da se ponaša. Da ne pričam o njegovim stručnim kvalitetima koje poseduje. On ima filing za trenerski posao. Krstajić poseduje i ovo drugo. To je čovek koji je doskora bio u kopačkama, u sportskoj opremi, na terenu. Ima odnos sa igračima baš kakav treba da ima.

Smatrate li da u selektorovoj izjava da bi nemačkog sudiju trebalo poslati u Hag ima dovoljno elemenata pa da ga FIFA kazni?

- Koliko ja znam on nije rekao da ga treba POSLATI u Hag. Krstajić je rekao da bi trebalo DA POSETI Hag. E sad, ta izjava može da se tumači na raznorazne načine, ali definitivno nemamo tretman kakav bi trebalo da imamo kod FIFA. Naša reprezentacija sa imenima i prezimenima tih igrača zaslužuje mnogo ozbiljniji tretman nego što su imali na utakmici sa Švajcarskom.

Orlovi

Alo/M.Metlaš

Reprezentaciju su u Kalinjingradu posetili i prijatelji, Foto: Alo/M.Metlaš

Verujete u teorije zavere?

- Itekako verujem. Ružno je da se igračima Švajcarske da takav tretman u odnosu na reprezentaciuju Srbije koja sigurno ima ogroman kvalitet. Ružno je da se FIFA tako ponaša prema našoj reprezentaciji.

Plašite li se da nešto slično može da se ponovi i protiv Brazila?

- Iskren da budem - plašim se. Ako su tako nešto mogli da daju Švajcarcima šta će tek dati Brazilcima. Brazil i Švajcarska ne mogu da se porede. Ni u kom smislu. Ni fudbalskom, ni vanfudbalskom. Na nama je da se branimo. Ne možemo da ćutimo i da nam rade to što nam rade - jasan je Nenad Bjeković.

Bjeković je uveren da protiv Brazila naš nacionalni tim može da napravi podvig. Čudo.

- Posle šoka i nepravde koje smo doživeli protiv Švajcarske, sada su moral i inat među našim reprezentativcima na zavidnom nivou. Ubeđen sam da će svi igrači dati sve od sebe da dobiju i tu najvažniju utakmicu sa Brazilom. To je meč ove generacije!

Komentari (2)

snaja banatska

25.06.2018 14:16

Brazil će da nas ispraši da se skoro nećemo pojaviti na nekom takmičenju, pre tri godine naši mladi do 21.godine pobedili su Brazil i postali prvaci sveta a sve ukupno tada nisu "koštali" ni pola kao Sergej sa dva prezimena, biće da je Muslin u pravu jel njega nije imao u planu a na ove dve utakmice mi ništa od njega ne videsmo...

sumadija

25.06.2018 14:41

Da smo pobedili ništa nam ovo ne bi smetalo, bilo je problema sa sudijom ali ima problema i sa napadom, ja od Sergeja sa dva prezimena ne videh ništa ni na prvoj, ni na drugoj utakmici biće da je Muslin bio u pravu...Dobrih 20 godina od fudbala u Srbiji ništa, sem mladjih generacija koje su baš pobedom nad Brazilom postali prvaci sveta a ne koštaju ovoliko kao ove trenutne zvezde...