Bešiktaš
Profimedia.rs
Bešiktaš
Bešiktaš, Foto: Profimedia.rs

Potpuno je neshvatljivo i neprihvatljivo zbog čega su se turski mediji i navijači Bešiktaša okomili na iskusnog defanzivca, kog nazivaju četnikom i kojem putem društvenih medija prete tamošnji navijači. Vrhunac gluposti bio je što su mu navodno i iz kluba čije boje brani oštro zamerili, zbog čega je frapirani Tošić bio primoran da se oglasi putem Instagrama i izvini se iako čovek ama baš ništa nije zgrešio.

- Posle utakmice Albanije i Srbije osetio sam potrebu da se oglasim nakon što sam video komentare na društvenim mrežama. Tri prsta nisu znak fašizma, rasizma ili religije. Tri prsta pokazuju svi srpski sportisti, a ako sam nekoga uvredio ovim postupkom, žao mi je - ostavio je Tošić među komentarima na Instagram profilu, gde je okačio sliku na kojoj se s tri podignuta prsta nalaze naši najveći sportisti: Novak Đoković, Vlade Divac, Dejan Stanković i Miloš Teodosić.

 

A photo posted by Dusko Tosic (@duskotosic) on Oct 9, 2015 at 11:50am PDT

 

Zbog velikih problema koje bi Duško Tošić prilikom povratka u Tursku mogao da ima, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Goran Milanović je bio šokiran.

Goran Milanović
Goran Milanović, Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Tri prsta su simbol srpstva, zgranut sam onim što se dešava Tošiću. Kakve veze to ima, tri prsta nisu ni za koga uvredljiva. Pa mi Srbi se krstimo s tri prsta. Nama isto tako ne smeta što se muslimani mole u džamiji. Ne mogu da razumem zbog čega ga osuđuju, naravno da nisu u pravu. Svako ima pravo da pozdravlja na svoj način. Postoji veliki broj nacija i svaka ima nešto svoje, a naša su tri prsta prilikom proslavljanja. To niko ne sme da osuđuje i to nema veze s tim da je neko četnik - rekao je za „Alo!“ Goran Milanović.

Komentari (3)

ana

11.10.2015 09:21

i nije pokazivao u Turskoj u Srbiji treba zabraniti turske serije. Tolike godine muka su dovoljan razlog. Ako ne onda debelo naplatiti njihovo emitovanje špa neka se od tih para izdrzava ju rts parazitizadesettelevizija koji parazitiraju na narodu.Za razliku od Srbije Turska zna šra hoće i ima nacionalni interes i plan dugogodišnji za sve što radi.Prava država ume da čuva sebe i svoj narod.

Milan

11.10.2015 12:49

Tako to biva kad te svaka fukara moze ovako maltetirati? Haj te vi braco kod turaka na more i ostavljajte im svoj novac?

Kuki

11.10.2015 15:34

A zasto igraju u drzavama koje otvoreno mrze Srbe i Srbiju,zinulo im d..e za pare samo..!!