Srđan Ristić
Printscreen
Srđan Ristić

Printscreen

Srđan Ristić, Foto: Printscreen

Posle napuštanja Vojske Srbije, iako je bio jedan od najpriznatijih pripadnika Vojske Srbije, za Srđana Ristića (36) je iza njega.

Ginisov rekorder u sklekovima i najbolji vojnik Vojske Srbije za ovu godinu, nezadovoljan svojim statusom, razdužio je uniformu i pušku zamenio aparatom za varenje. Ali dalje je posvećen sportu, pa planira da Srbiji pokloni još jedan istorijski trenutak i obori jedan od najtežih Ginisovih rekorda, u disciplini burpee pull up.

- Reč je o veoma zahtevnoj disciplini koja počinje sklekom, zatim sledi skok i na kraju se radi zgib. Ovo je faktički jedna od najtežih disciplina, a ja ću pokušati da oborim rekord koji je 12. maja ove godine na takmičenju u Amsterdamu postavio Džejms Everet iz Australije. On je u predviđenom roku od 60 sekundi uspeo da uradio 20 "burpi pulapova" - kaže Ristić koji je to trebalo da uradi ove godine u Crnoj Gori, ali je to takmičenje zbog bolesti jednog od sudija nekoliko puta odlagano.

- U međuvremenu sam odlučio da ne putujem nigde, već da svojoj zemlji i rodnom gradu Kragujevcu podarim svetsku feštu u kojoj će obaranje ovog rekorda biti "kruna večeri", a prethodiće joj nadmetanja u snazi, možda i nekoliko borilačkih mečeva - priča bivši desetar Vojske Srbije.

Uveren je da se ovakav spektakl može organizovati za svega nekoliko hiljada evra, ali pošto taj novac nema, očekuje pomoć grada, države ili pojedinaca koji su radi da budu zaslužni za obaranje jednog od najtežih Ginisovih rekorda.

Pročitajte još:

Pre skoro dve godine, 15.oktobar 2018.godine upisan je zlatnim slovima u istoriju srpskog sporta. Tada je uradio 2.370 sklekova za sat vremena. U pohod na novi svetski rekord je krenuo u 17 časova, a do 18.00 je premašio dotadašnji najbolji rezultat koji je držao Britanac sa 150 više urađenih sklekova.

- Ostvario sam svoj san, mada je bilo jako naporno, već nakon pola sata sam počeo da gubim vazduh. Ali, uspeo sam i pored velike krize u koju sam upao pri kraju. Dugo sam trenirao, a zbog veće izdržljivosti koristio sam specijalnu biljnu ishranu, sa vrlo malo mesa – kaže svetski rekorder Srđan Ristić, koji nije ni slutio u petom razredu osnovne škole kada je mogao da uradi 50 sklekova, da će dostići vrhove u ovoj teškoj sportskoj disciplini.