Kuzmić i Faje
Alo Marko Metlas
Kuzmić i Faje

Alo Marko Metlas

Kuzmić i Faje, Foto: Alo Marko Metlas

Koarkaši Crvene zvezde stigli su do treće evroligaške pobede savladavši Žalgiris na gostovanju u Kaunasu.

Crveno-beli su uspavano počeli duel što se odrazilo na rezultat u prvoj četvrtini koja je završena rezultatom 21:16 za domaćina.

Izabranici Andrije Gavrilovića su se u drugoj deonici rezultatski vratili u meč, a do kraja susreta trajala je rezultatska klackalica koja je donela i dramatičnu penal završnicu u kojoj su pribraniji bili košarkaši šampiona Srbije i ABA lige.

Najefikasniji u redovima Beograđana bio je Bili Beron sa 14 poena, a značajan doprinos u pobedi imao je i Lorenco braun sa 12 poena, pet skokova i tri asistencije. Na drugoj strani Grigonis i Ulanovas su postigli po 11 poena.

Žalgiris je porazom od Zvezde četvrti put uzastopno izgubio u Evroligi.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

KRAJ UTAKMICE - 59:61 Crvena zvezda je preokrenula u dramatičnoj završnici i stigla do treće pobede u Evroligi ove sezone. Crveno-beli su na taj način uspeli da pobegnu sa dna tabele 

39. minut 58:56 - Ulanovas se odlično izborio pod košem i upisao dva poena. u arednom napadu usledila je greška crveno-belih i nova izgubljena lopta, 11. ukupno.

38. minut 56:56 - Odžo je doneo novo izjednačenje. 

37. minut 56:54 - Faje pogađa jedno od dva slobodna bacanja.

36. minut 56:53 - Milaknis je pogodio šut van linije 7,25, doneo prednost domaćinu i potpunu ekstazu litvanskih navijača.

35. minut 53:53 - Katastrofalan pokušaj Čovića iz vrlo teške pozicije posle kojeg je Lekavičijus pogodio za dva poena i izjednačio rezultat.

34. minut 49:53 - Lenddejl je pogodio jedno slobodno bacanje. Usledili su promašaji van linije 7,25 na obe strane. Neprecizni su bili Davidovac i Lendejl.

33. minut 48:53 - Dženkins stiže do šestog poena i tako održava prednost crveo-belih.

32. minut 48:51 - Dobrić nije pogodio za tri, što je kaznio Ulanovas.

31. minut 46:51 - Dobrić i Dženkins su pogodili šuteve sa poludistance i primorali Jasekivičijusa da zatraži tajm-aut.

Kraj treće četvrtine 46:47 - Promašio je Faje, a potom i Grigonis pa Zvezda odlazi na odmor sa pola koša prednosti.

29. minut 44:47 - Milaknis nije pogodio sa poludistance, a u sledećem napadu Faje je posle prekršaja nad njim iskoristio dva slobodna bacanja i upisao se u strelce.

27. minut 44:43 - Nastavljaju rivali igru "koš za koš".

26. minut 42:41 - Ulanovas je pogodio dva slobodna bacanja. U narednom napadu Bili Beron je održao korak za rivalom novim pogotkom.

25. minut 40:39 - Vratio je domaćin neizvesnost. Lazić je pogodio za dva, a odgovorio Grigonis istom merom.

24. minut 36:37 - Žalgiris pogađa drugu trojku na meču. Potom je Grigonis u narednom napadu kaznio izgubljenu loptu Odža.

22. minut 31:37 - Lorenco Braun jeodlično asistirao Simaniću koji je uvećao prednost.

21. minut 31:35 - Beron je pogotkom za dva otvorio treću četvrtinu.

Kraj druge četvrtine 31:33 - Zvezda se probudila u drugoj četvrtini. Mogla je čak da na odmor ode i sa osetnijom prednošću, ali Beron nije uspeo da pogodi trojku u poslednjim sekundama prvog poluvremena.

19. minut 29:33 - Volkap je postigao dva poena za Žalgiris, ali je Davidovac odmah odgovorio istom merom.

17. minut 27:28 - Rezultatska klackalica i veoma neizvesan period utakmice.

16. minut 25:26 - Kuzmić je postigao dva poena uz faul, a onda je sa linije za slobodna bacanja doneo vođstvo Crvenoj zvezdi.

15. minut 25:23 - Vratila se Zvezda serijom poena potpuno rezultatski u igru.

14. minut 25:21 - Lorenco braun je pogodio uz kontakt, a potom je iskoristio i dodatno slobodno bacanje.

13. minut 24:18 - Džordž Lendejl je u pisao prve poene.

12. minut 21:18 - Nisu rivali idealno otvorili drugu četvrtinu. Posle dva minuta nema poena iz igre.

11. minut 21:18 - Dženkins je pogodio dva slobodna bacanja.

Amerikanci ubeđeni da bi Bogdanović bio zvezda u drugom timu, a sa njim bi činio jedan od najjačih tandema u NBA ligi! (FOTO)

AUTOR: b92-Alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 21.11.2019. 18:33 Američki novinar Džonatan Džarks smatra da Bogdanović ima potencijal da bude velika zvezda! Bogdan Bogdanović, Foto: AP Rich Pedroncelli Ovaj dugogodišnji kolumnista portala "The Ringer" smatra da Bogdan Bogdanović bi se idealno uklopio u Milovki Baksima!

Kraj prve četvrtine 21: 16 - Lekavičijus je pogodio za dva poene u poslednjem napadu u prvoj deonici.

9. minut 19:16 - Prve poene upisali su Dobrić i Čović.

8. minut 18:11 - Druga promašena trojka Čovića, a potom i prekršaj Odžoa nad Zekom Ledejom. Amerikanac je iskoristio oba penala i Litvanci su ponovo na sedam poena prednosti.

7. minut 14:11 - Odžo je ispravio grešku Čovića i smanjio zaostatak Zvezde.

5. minut 10:4 - Lorenco Braun je ukrao loptu i posle prodora iznudio faul. Imaće priliku da sa linije penala smanji zaostatak Beograđana.

4. minut 10:4 - Zvezda je posle četiri minuta ispunila Bonus. Lazić je napravio drugi faul zbog čega ga je odmah zamenio Ognjen Dobrić. Žalgiris je u seriji 7:0.

3. minut 6:4 - Ulanovas pogađa uz faul Lazića. Košarkaš Žalgirisa je potom iskoristio i slobodno bacanje.

2. minut 3:4 - Iskoristili su crveno-beli promašaj domaćina i novim piogotkom za dva poena stekli minimalno vođstvo.

1. minut 3:2 - Volkap je meč otvorio trojkom, odgovorio je Beron smanjivši zaostatak na pola koša.

UTAKMICA JE POČELA!

Košarkaši Crvene zvezde gostuju u Kaunasu sa željom da prekinu seriju poraza i isprave greške iz duela sa Partizanom u Beogradu, onosno Albom u Berlinu.

Pročitajte još:

Pred gostovanje u Litvaniji Andrija Gavrilović, trener crveno-belih, istakao je da veruje da njegovi izabranici mogu do trećeg evroligaškog trijumfa.

"Naredna utakmica još jedna teška, dolazi nam ponovo u vrlo kratkom roku, nakon novog putovanja, i to protiv ekipe koja takođe ulazi u ovaj meč nakon nekoliko poraza u Evroligi. To znači samo jedno, moramo da budemo spremni i da odgovorimo na terenu na njihovu reakciju, jer će Žalgiris izaći sa ogromnim motivom i energijom na teren. Mi sa naše strane moramo da pronađemo rezerve i da odigramo dobru utakmicu odgovorimo našom energijom. U protokolu nam je 14 igrača, očekuje nas trening nakon još jednog dugog puta, i nakon njega ćemo da odredimo sa kojim snagama ćemo izaći na teren u Kaunasu" rekao je trener Gavrilović.

Bonus video: Izjava Andree Trinkijerija posle prolaska Partizana u TOP 16!