Lendri Noko
KK Crvena zvezda
Lendri Noko

KK Crvena zvezda

Lendri Noko, Foto: KK Crvena zvezda

Bivši centar novog šampiona Nemačke, Albe iz Berlina, je rođen 9.aprila 1994. godine u glavnom gradu Kameruna Jaundeu.

Visok je 208 centimetara i težak 113 kilograma. Prve ozbiljne košarkaške korake pravio je u SAD, kroz srednju školu „Monteverde“ na Floridi, kasnije i na čuvenom koledžu „Klemson“.

Nakon epizode u Sjedinjenim Državama, Nnoko je gradio svoju karijeru u Evropi, igrajući za ekipe Pezara, turske Sakarije, a poslednje dve sezone sa velikim uspehom nastupao je u Berlinu za ekipu ALBE sa kojom je nastupao u Evroligi i osvojio i titulu prvaka Nemačke.

U Evroligi je na 28 utakmica imao prosek od 8.7 poena i skoro 6 skokova, a na 4 utakmice imao je dabl-dabl učinak sa dvocifrenim učinkom u broju poena i skokova.

Takođe, tokom sezone 2017-2018 Nnoko je bio član Detroit Pistonsa, a kroz nastupe u razvojnom timu „Grand Rapids Drive“ izborio se i za prestižnu titulu najboljeg defanzivca „G lige“!

Radi se o velikom borcu, izuzetno snažnom košarkašu i timskom igraču, koji će Crvenoj zvezdi doneti veliku energiju, mnogo skokova i čvrstinu pod košem.

"Veliko zadovoljstvo predstavlja činjenica da je Nnoko pored nekoliko većih i finansijski izdašnijih ponuda evroligaških klubova – izabrao Crvenu zvezdu u kojoj je video pravo mesto i sredinu da nastavi da napreduje kao igrač! Lendri – dobro došao u Crvenu zvezdu!" - stoji u saopštenju crveno-belih!

PROČITAJTE JOŠ:

 

Komentari (2)

5

29.06.2020 20:55

WELCOME TO RED STAR BRO

old Delija

30.06.2020 10:35

Konacno da se resimo ovih metiljavih centara..