Crvena zvezda - Partizan, ABA liga
ABA liga, KK Crvena zvezda
Crvena zvezda - Partizan, ABA liga

ABA liga, KK Crvena zvezda

Crvena zvezda - Partizan, ABA liga, Foto: ABA liga, KK Crvena zvezda

Hvala što ste pratili tekstualni prenos meča Crvena zvezda - Partizan na portalu Alo!

PRODUŽETAK

I jedni i drugi su poenima počeli produžetak. Džok Lendejl poentira na početku produžetka, 87:85. Na drugoj strani Odžo poentira preko Nikole Jankovića, 87:87. Bandža Si pogađa posle ofanzivnog skoka za +2, 89:87.

Bandža Si nije uspeo da pogodi za tri poena. Na drugoj strani Dejan Davidovac pogađa uz faul Lendejla, 93:91. Australijanac je napravio peti faul, za njega je meč završen.

Davidovac pogađa dodatno bacanje, 94:91. Peti faul i za Majkla Odža, umesto njega ulazi Cirbes. Nikola Janković promašio je oba bacanja.

Greši Davidovac pogađa Zagorac 94:93. Nesportski faul Gagića, pet uzastopnih poena Berona 101:96

Partizan je bio primoran da igra na faulove u poslednjim sekundama. Davidovac i Beron su pogađali sa linije penala, pa ni trojka Renfroa nije imala značaja. Na kraju 106:101.

ČETVRTA ČETVRTINA

Osam uzastopnih poena Dobrića, preokret sad opet Zvezda vodi 65:63. Nema trojke Partizana, Čović pogađa 68:63. Klupa crveno-belih donosi preokret.

Trojka Veličkovića 68:66, pa Novica pravi faul.... Lendejl pogađa sa bacanja 69:68. Biće drame u "Pioniru"... Beron pogađa četvrtu trojku 72:68, 34. minut. Lendejl ponovo precizan sa bacanja.

Pogađa Cirbes na aistenciju Čovića uz faul. Precizan i sa linije bacanja, 75:70, 35. minut. Prekid je zbog kvara na meraču vremena. Meč je nastavljen. Novica pogađa jedno od dva bacanja. Čović igra meč sezone 77:71. Trojka Marinkovića 20 poen 77:74. Zvezda ne koristi napad. Faul nad Sijem. Pogađa prvo, a i drugo bacanje. Samo je jedan razlike 77:76, 37. minut. Zicer za Jankovića, 78:78. Drama! Dobrić pogađa, Pejdž greši, ali i Čović. Marinković pogađa trojku! 84:83.

Zvezda ima par sekundi za pobedu. Rivers šutiira i ništa - produžeci!

 

 

TREĆA ČETVRTINA:

Partizan je definitivno bolje počeo drugo poluvreme. Topili su polako Zvezdinu prednost, a sada su prešli i u vođstvo. Prvo Renfro, Pa trojka Veličkovića i sada je 39:45, plus 6 za crno-bele. Ponovo izabranici Milana Tomića ne koriste napad, Lendejl za najveću prednost Partizana plus 8, 39:47, 23. minut.

Perperoglu promašuje zicer, a onda Vanja Marinković na asistenciju Veličkovića vraća crno-bele na maksimalnu prednost 41:49. Marinković pogađa trojku za maksimalnih plus 11 Partizana 41:52. Cirbes pogađa.

Tečnost je na parketu, sudijski tajm aut dok se ne obriše. Meč je nastavljen.

Poeni Jankovića 44:54, 27. minut. Dva odva sa bacanja Filip Čovič. Greše crno-beli, ponovo faul nad Čoviće i ponovo precizan plej Zvezde. Stefan Janković pogađa za dva. Rivers sa bacanja, Stefan Janković, pa odličan prodor Čovića. 51:58.

Slobodna bacanja za Jaramaza. Davidovac pogađa trojku, tajm aut Trinkijeri, 54:59, 18. minut. Još jedna trojka Davidovca 57:59. Kakav kraj treće četvrtine, prvo Marinković pogađa trojku za Partizan, a onda Dobrić sa sirenom odgovorio. Kraj treće deonice 60:63.

DRUGA ČETVRTINA

Loš blok Cirbesa, sudije daju loptu Partizanu. Aleksej Nikolić pogađa trojku, pa Partizan stiže i do mini serije 5:0 na startu druge deonice. Rivers pogađa dvojku 23:16, pa Marinković promašuje trojku. Rivers trojka 26:16. Partizan u napadu, Rivers za tri ali promašuje ovog puta. 

Lendejl sa bacanja pogađa oba puta 29:18, 13. minut. Veličković ne pogađa trojku, Perperoglu je iznudio faul Zagorca. Promašuje prvo, i drugo bacanje, ali Jaramaz izbacuje loptu u aut. Crveno-beli imaju napad. Sjajni driblinzi Riversa, pa asistencija za Odža, međutim ništa. Nova greška Odža, ali i Veličkovića, pa onda neprecizan pas Zagorca... 

Nema dugo poena, ali "posnu" seriju prekida Rivers 28:18, 16. minut. Najveća prednost za Zvezdu 30:19, 17. minut, Odžo zakucava.

Zagorac trojka, crveno beli pogađaju, pa renfro trojka 31:25, 17. minut. Odžo gubi loptu, Janković, Partizan je došao na minus 4, 31:27. Dva od dva Branko Lazić.

Stiže Partizan i na minus 3, pa Beron trojkom uzvraća 36:30.

Bandža si pogađa trojku na asistenciju Renfroa pogađa trojku preko Lazića. Faul Veličkovića na Cirbesu.

Veličković pogađa za 36:32, 19. minut. Faul Veličkovića na Cirbesu. Nesportski faul. Cirbes promašuje oba bacanja, četiri sekunde pre kraja je ostalo pokušava Rivers ništa. Poluvreme: 36:35.

PRVA ČETVRTINA

Promašaji i jednih i drugih obeležili su početak meča. Prve poene na meču daje Reglend, Zvezda je povela 2:0, 2. minut. Veličković je precizan uz faul, međutim promašuje dodatno slobodno bacanje.

Crveno-beli posle 4. minuta imaju vođstvo 5:2. Košarkaši Partizana nastavljaju sa promašajima, a onda Beron sa dve trojke zaredom podiže vođstvo "domaćih" na plus 9, 11:2, 6. minut. 

Trojka Pejdža, pa novi poeni Berona 13:5, 7. minut. Poeni Reglenda za 10 razliike 15:5, 8. minut. Posle poena Reglenda, uzvratio je Janković, 17:11, 9. minut, pa onda Kejsi Rivers odgovara iz teške situacije. Zvezda vodi osam razlike 19:11. Rivers pokušava trojku bezuspešno, pa onda greška Pejdža u kontri. 

Nova greška Pejdža, faulira Riversa u pokušaju za tri poena. Pogađa dva od tri Rivers. Na kraju prve četvrtine rezultat je 21:11.

Startna petorka Partizana

Startna petorka Crvene zvezde

Koreografija Crvene zvezde

Alo!/V.Zogović

Koreografija Crvene zvezde, Foto: Alo!/V.Zogović

Koreografija navijača Crvene zvezde.

Koreografija Crvene zvezde

Alo!/V.Zogović

Koreografija Crvene zvezde, Foto: Alo!/V.Zogović

 

MEČ JE POČEO

Crvena zvezda: Reglend, Čović, Perperoglu, Davidovac, Lazić, Faje, Beron, Dobrić, Simanić, Rivers, Cirbes, Odžo.

Partizan: N. Janković, Pejdž, Si, Marinković, Jaramaz, Veličković, Zagorac, Renfro, S. Janković, Lendejl, Gagić, Nikolić.

Strahinja Jovančević

Alo!/V.Zogović

Strahinja Jovančević, Foto: Alo!/V.Zogović

 

U dvorani je i Strahinja Jovančević , bronzani sa Evropskog prvenstva u atletici održanog u Glazgovu.

Deset minuta pre početka utakmice ovacije u "Pioniru" za odbojkaše Crvene zvezde koji su osvojili Kup Srbije, takođe i za fudbalera crveno-belih Marka Marina. U parteru je i Marko Grujić iz Herte...

Evo košarkaša Crvene zvezde pred ulazak u "Pionir"...

 

Dobro veče i dobro došli na tekstualni prenos meča Crvena zvezda - Partizan na portalu Alo!

I Tomić i Trinkijeri na raspolaganju će imati sve igrače, niko nije povređen.

Crvena zvezda je pobedili oba puta u ligaškom delu regionalnog takmičenja, dok su crno-beli slavili u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Strateg Partizana Andrea Trinkijeri: 

"Svaki dan sam sa ekipom i osećam da smo rasterećeniji. Polufinale ABA je jedna stanica za nas. To su moji igrači shvatili. Zvezda je pred finišom. Napravili su ekipu, fantastičnu, da se odmah vrati u Evroligu. Dugo nisam video toliko talenta u ABA ligi. Oni su favoriti, realno. Za nijansu su, po meni, bolji od Budućnosti koja igra Evroligu. Tempirali su formu, nemaju povrede, sve kako treba", rekao je Trinkijeri na konferenciji za novinare.

Trener crveno-belih Milan Tomić u najavi meča rekao je:

"Spremni smo za prvi korak, da krenemo pobedom. Ekipa je u usponu forme, to smo pokazali na poslednje tri utakmice i očekujem još bolju igru u ovom plej-ofu. Ako u ovom trenutku budemo razmišljali o neuspehu, bolje da ne dolazimo na utakmicu. Razmišljamo samo o pobedi", rekao je Tomić na konferenciji za novinare.

U drugom polufinalu sastaju se Cedevita i Budućnost, i njihov prvi meč na programu je u ponedeljak.

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana sastaju se od 19 časova u prvom meču polufinala ABA lige.