Vesna Čović
M. Metlaš
Vesna Čović

M. Metlaš

Vesna Čović, Foto: M. Metlaš

Porodica Čović je pobednički prošla kroz još jedan košarkaški pakao u „Pioniru“.

Zvezdin plejmejker Filip Čović imao je izuzetno važnu ulogu na terenu tokom polufinalne serije ABA lige sa Partizanom - po meču je prosečno beležio 10,7 poena i 7,3 asistencije.

Nebojša, kao predsednik kluba, plasmanom u finale uprkos ogromnim pritiscima dobio je potvrdu ispravnosti svojih poslovnih odluka.

Na kraju, Vesna Čović je stoički istrpela možda i najžešće uvrede „grobara“ i torturu na društvenim mrežama.
Žena koja je uz supruga u košarci više od četiri decenije i koja se za to vreme nagledala i naslušala svega i svačega, za „Alo!“ je prokomentarisala poslednja dešavanja...

- Bila je to veoma važna utakmica i velika pobeda, ali iskreno, nisam očekivala da će Zvezdi u majstorici biti onako lako. Odbrana je odradila sjajan posao. Skoro nisam videla toliko dobru igru u defanzivi kao što su crveno-beli to demonstrirali u subotu. Bilo je očigledno, igrači su imali veliku želju za pobedom, da na sportski način vrate protivniku za sva vređanja koja su doživeli na prethodnom večitom derbiju - rekla je gospođa Čović.

Nebojša: Vesna je 45 godina u košarci

Nebojša Čović je ne tako davno za naš list govorio o košarkaškoj ulozi svoje supruge:

- Vesna ima staž u košarci od 45 godina! Od trenutka kada smo počeli da se zabavljamo, ona je bila sa mnom u košarci. Uz mene je prolazila sve moje faze, još dok sam bio igrač, pa sve do danas. U dvorani u Železniku nije samo gledala utakmice FMP-a već je direktno bila uključena u menadžment i obavljala je niz drugih administrativnih poslova. Njena ideja je bila da se formira koledž za košarkaše i sportiste u Železniku i ona je to operativno vodila. Vesna ne voli da ističe, ali su njene zasluge u Ženskom košarkaškom klubu Crvena zvezda zaista velike - rekao je Čović.

Na pitanje kako se oseća što je njen sin Filip Čović tokom tri utakmice sa Partizanom odigrao možda najzrelije i najbolje u karijeri, a da je njen suprug dobio još jednu veliku košarkašku bitku, Vesna odgovara:

- Složićete se da nije umesno da komentarišem zasluge Nebojše i Filipa. Verujem da, kada je sport u pitanju, prezime nije važno. Košarka je timska igra, a u njoj ne pobeđuju pojedinci. Zato najiskrenije mislim da nije važno kako Filip igra, najvažnije je da ekipa na kraju trijumfuje. Kada već pričamo o sportu, Zvezda je iznad svih. Naravno, privatno su mi na prvom mestu porodica i unuci, s kojima uživam da provodim slobodno vreme.

 

Filip Čović

ALO!/Marko Metlaš

Filip Čović, Foto: ALO!/Marko Metlaš

O atmosferi u „Pioniru“ tokom duelu između Crvene zvezde i Partizana kaže:

- U majstorici je atmosfera bila divna. Oduševljena sam. Navijači Crvene zvezde su pokazali da su bolji od Partizanovih. Ne volim vređanje. Da se razumemo, ne dopada mi se ni što su vređali Novicu Veličkovića. Odnosi između igrača dva tima su u najboljem redu, tako da to nije potrebno. Grozno je i kada mene suparnički navijači vređaju. Niti sam na terenu, niti šutiram na koš. Nema nijednog razloga za tako nešto, ali šta da se radi, idemo dalje, u nove košarkaške pobede - jasna je Vesna Čović.