Crvena zvezda - CSKA
KK Crvena zvezda
Crvena zvezda - CSKA

KK Crvena zvezda

Crvena zvezda - CSKA, Foto: KK Crvena zvezda

Crvena zvezda uprkos lošoj seriji u Evroligi i šest poraza u poslednjih sedam utakmica, i dalje može do plasmana u TOP 8 fazu Evrolige. Gotovo sve i dalje zavisi isključivo od izabranika Dragana Šakote, a zna se i koje će biti ključne utakmice na putu ka ponavljanju uspeha iz sezone 2015/16 kad je jedini put igrala u četvrtfinalu elitnog takmičenja.  

Zvezda se posle 25. odigranik kola regularnog toka Evrolige nalazi na 13. mestu sa učinkom 10-15, koliko ima i Žalgiris na 12. poziciji. Ispred crveno-belih su četiri ekipe sa pobedom više, a to su Himki, Olimpijakos, Fenerbahče i Armani. U ovom trenutku iznad crte je Himki i izvesno je da će se među ovih šest timova, uz Valensiju koja ima skor 12-13, tražiti jedan od učesnika nokaut fazu Evrolige.

Šampiona regiona i Srbije u narednim mečevima čeka težak raspored i dva vezana gostovanja, Baskoniji i Fenerbahčeu, a ukoliko ostvari makar jednu pobedu na ta dva meča, Zvezda će sačuvati realne šanse da zaigra u doigravanju. Bilo bi dobro za Zvezdu i da neko od direktnih rivala napravi neki neočekivani kiks, da izgubi od Zenita ili Bajerna, najgorih ekipa u takmičenju. Takođe, biće izuzetno važni mečevi u 30. i 31. kolu, kod kuće protiv Armanija i na gostovanju Olimpijakosu, direktnim rivalima za mesto u TOP 8 fazi.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

RASPORED DO KRAJA REGULARNOG TOKA

26. KOLO

Baskonija – Crvena zvezda

27. KOLO

Fenerbahče – Crvena zvezda

28. KOLO

Crvena zvezda – Makabi

29. KOLO

Real Madrid – Crvena zvezda

30. KOLO

Crvena zvezda – Armani

31. KOLO

Olimpijakos – Crvena zvezda

32. KOLO

Crvena zvezda – Zenit

33. KOLO

Bajern Minhen – Crvena zvezda

34. KOLO

Valensija – Crvena zvezda