Košarkaši Fenerbahčea
EPA
Košarkaši Fenerbahčea

EPA

Košarkaši Fenerbahčea, Foto: EPA

Košarkaši Fenerbahčea ostvarili su novu pobedu u turskom šampionatu od čak 76 poena razlike protiv Sakarije. Fener je pobedom protiv Sakarije (138:62) došao do konačnog učunka od 24 pobede i 4 poraza, a protivnika izbacio iz prve lige Turske.

PROČITAJTE JOŠ:

INCIDENTNO - KAO ŠTO SE I OČEKIVALO Skandalozni transparenti, Pejdž nokautiran, PREKID, na kraju Partizan pobedio u Novom Pazaru! (FOTO)

POBEDA U SENCI POVREDE Pejdžu polomljen nos u Novom Pazaru!

SKANDAL U NOVOM PAZARU! Navijači na utakmici sa Partizanom ovim šokantnim transparentom ponovo provociraju Srbiju! (FOTO)

Nestvarno dobar učinak imao je mladi košarkaš turske ekipe, 22-godišnji Egehan Arna, koji je postigao 51(!) poen – 20/31 iz igre, 10/15 za tri – uz 14 skokova i pet asistencija, za indeks korisnosti od 58.

Fenerbahče je pregazio rivala u maltene svakom smislu te reči, a u prvoj četvrtini dopustio mu je da postigne svega šest poena. Na napadačkom planu stvari su bile bolje po domaćina u nastavku, ali ne i na defanzivnom, pa su izabranici Željka Obradovića oborili rekord po broju postignutih poena u turskom prvenstvu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Šampion Turske nije obezbedio prvu poziciju pred plej-of, tačnije biće drugi ukoliko Anadolu Efes pobedi Afjon u narednom meču.

U pobedničkom sastavu istakao se i Ahmet Duveriolu sa 25 poena, 15 skokova i sedam asistencija. Erik Grin je imao 16 poena, a 15 je dodao Marko Gudurić, koji je za tri šutirao 1/7.

Kod Sakarije, ekipe koja igra sa amaterskim igračima zbog finansijskih problema, Tevfik Adamar imao je 21 poen.