KK Partizan
Twitter/ KK Partizan NIS
KK Partizan, Foto: Twitter/ KK Partizan NIS

Kolumbijac Brajan Angola je već predstavljen kao novi igrač Partizana, prošao je većinu lekarskih pregleda i uskoro će zvanično zadužiti crno-belu opremu. Angola je u redove trostrukog uzastopnog osvajača Kupa Radivoja Koraća stigao iz belgijskog Ostendea, a Partizan je morao da plati izlaznu klauzulu za njegovo dovođenje.

Kako piše Luka Dalesandro, novinar koji je i najavio dolazak Angole u Partizan, crno-beli su za njega platili Ostendeu 75.000 dolara. Angola će zarađivati 15.000 dolara mesečno u Partizanu do kraja sezone, prema pisanju ovog novinara, a neće moći da igra u Evrokupu, već samo u ABA ligi i kasnije u Superligi Srbije, ako bude izabran kao jedan od četiri licencirana stranca.

Partizan je sa Angolom dobio igrača koji će moći da doprinese u šutu za tri poena, kao i dodatnu rotaciju na niskim pozicijama gde je bilo problema sa povredama. Angola ima 25 godina, Ostende mu je bio prvi klubu Evropi, a dolazak u Partizan može se okarakterisati kao najveći skok u njegovoj karijeri. Angola je bivši student Nort Ajdaho i Florida Stejt univerziteta, a profesionalnu karijeru gradio je u razvojnom timu Orlanda, dok je sa Ostendeom osvojio titulu u Belgiji.