Bili Beron i Ognjen Jaramaz
Aba liga/Crvena zvezda mts
KK Partizan, KK Crvena zvezda, Ognjen Jaramaz, Bili Beron

Twitter/KK Partizan

KK Partizan, KK Crvena zvezda, Ognjen Jaramaz, Bili Beron, Foto: Twitter/KK Partizan

Evroliga je pre dva dana objavila da će učiniti sve da se sezona koja je u toku završi na terenu, ali se već uveliko razmišlja i o narednoj, ali sad je tu došlo do neočekivanih komplikacija.VTB liga zvanično saopštila da će se aktuelna sezone suspendovati i biti bez šampiona.

Prema prvim informacijama, to će svakako biti prvoplasirani Himki koji će najverovatnije dobiti vajld-kartu. U sistemu Evrolige trenutno je 11 timova sa A licencom (Real Madrid, Barselona, Fenerbahče, Efes, Olimpija Milano, CSKA Moskva, Makabi, Panatinaikos, Olimpijakos, Žalgiris i Baskonija), a sigurni su još i Asvel i Bajern. To je 14 klubova i ostaju još četiri mesta.

Ako se prošlogodišnji šampion Evrokupa Valensija ne plasira u plej-of Evrolige, ovogodišnje takmičenje Evrokupa će dati dva predstavnika za Evroligu naredne sezone, odnosno dva tima iz finala. Od ukupno tri vajld-karte, jedna će sigurno ići Himkiju, dok će za druge dve konkurisati najverovatnije novi tim iz Engleske ili Virtus dok će jedna biti rezervisana za ABA ligu, ali samo ako Partizan ne dođe do finala Evrokupa. Kako sad stvari stoje, minimalne su šanse da ABA liga ima dva predstavnika u Evroligi naredne sezone, pošto će ECA, ako crno-beli preko Evrokupa dođu do Evrolige, vajd-kard verovatno ponuditi nekom nemačkom ili ruskom klubu.

Komentari (3)

Delija iz Valjeva

27.03.2020 17:00

Oni neće stići do finala,što im ja od srca želim.A mi da se potrudimo,kad prođe vanredno stanje,i da uzmemo titulu Aba lige."ZVEZDO ZGAZI IH SVE"!!!!!

G.....

28.03.2020 09:08

@Delija iz Valjeva - Vama je sve jedno. Vi nikako necete ici u EL i to sto zelis vratice se vama. Partizan ide u finale tek da vam us....e sezonu i da vam pokaze ko je institucija. A vi samo mozete da vracate ali dzaba.

G...

28.03.2020 10:10

@Delija iz Valjeva - ove godine vam ne vračanje neće pomoći. EL je rekla svoje a Partizan ce doći do finala. tako da ako i zamolite boga da neda Partizanu ulazak u finale pregazićemo vas u ABA. nemojte mnogo da se nadate. Ove godine niste zaslužili el a dobiti je kao kartu nećete. Ni kod babe vise nema džabe. Žao mi je ali vaš vlasnik više nemože ništa. Ovo je vaš realan kraj.