KK Partizan Grb Logo
Wikipedia
KK Partizan Grb Logo
KK Partizan Grb Logo, Foto: Wikipedia

Zbog veoma teške finansijske situacije ženski košarkaški klub Partizan napustio je regionalno takmičenje i domaće prvenstvo, saopšteno je na sajtu regionalne lige.

"ŽKK Partizan je na svojoj redovnoj Skupštini doneo odluku da u sezoni 2015/2016 ne učestvuje ni u jednom takmičenju sa svojom seniorskom ekipom zbog teške materijalne situacije u kojoj se našao. Zato je i otkazao učestvovanje u MŽRKL 2015/16.

Grupa B time momentalno broji samo pet klubova, Bord MŽRKL će svakako učiniti sve da skladno mogućnostima predloži klubovima dopunu lige sa nekim od klubova iz zemalja učesnica lige koji zadovoljava kvalitet našeg takmičenja i ima dozvolu nacionalnog Saveza za učešće u MŽRKL.", glasi saopštenje za javnost Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige.

Sada je osnovan novi klub koji će se takmičiti u drugoj ligi i nacionalnom kupu, a trener će biti Miroslav Kanjevac.

"Ovo je moj povratak u klub u kome sam proveo lepe trenutke. Partizan se ne odbija. U Partizanu rade ozbiljnji ljudi, znam kako klub funkcioniše, tako da se nisam razmišljao da li da prihvatim ponudu. Partizan je uvek Partizan, bez obzira u kom rangu takmičenja igra. Daću maksimalan doprinos da se Partizan vrati tamo gde mu je i mesto", rekao je poznati stručnjak Miroslav Kanjevac.