Vasa Micić
EPA/Tolga Bozoglu
Tomas

AP Photo/Chris Pizzello

Foto: AP Photo/Chris Pizzello

Košarkaš Srbije je doneo tešku odluku da ostane sa saigračima i nastavi borbu za medalju uprkos činjenici da mu je jutros preminula majka. Micić je morao da prelom između igranja u završnici takmičenja i odlaska na majčinuz sahanu, a pred slična iskušenja sudbina je dovodila brojne sportiste, među kojima su dvojica bivših fudbalera Partizana.

Vasa Micić

EPA/Tolga Bozoglu

Vasa Micić, Foto: EPA/Tolga Bozoglu

 

Posle smrti majke, Micić doneo najtežu moguću odluku!

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 09.09.2019. 13:51 Najnovije vesti. Vasilije Micić , Foto: AP Photo/Andy Wong Plejmejkeru Srbije Vasiliju Miciću preminula je majka. Srpski reprezentativac je saznao ovu vest po dolasku u Donguan, gde će Orlovi u utorak odmeriti snage sa Argentinom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Almani Moreira, nekadašnji ofanzivac Partizana, 2009. godine je, samo dan posle smrti majke, izašao na teren i dao svoj doprinos u borbi crno-belih za Ligu šampiona protiv APOEL-a. Upravo Moreira je bio strelac jedinog gola na toj utakmici, ali minimalna pobeda nije bila dovoljna da njegov klub izbegne eliminaciju.

Ivan Ivanov

Marko Metlaš

Ivan Ivanov, Foto: Marko Metlaš

Tri godine kasnije, istu tragediju proživeo je Ivan Ivanov. Bugarski internacionalac je veče pre gostovanja Partizana u Kuli saznao tužnu vest, ali je odlučio da pre polaska za rodnu državu odigra utakmicu Super lige u kojoj su crno-beli slavili rezultatom 2:0.

Pročitajte još:

U košarkaškim okvirima najveći odjek je imala odluka Ajzea Tomasa 2017. godine da samo dva dana posle smrti sestre izađe na parket i povede Boston na megdan Čikagu.

Još pregršt je sportista koji su bili u velikoj dilemi usled porodičnih tragedija, među njima i Frenk Lampard, koji je 2008. godine, zbog smrti majke propustio meč sezone između Čelsija i Mančester junajteda. Sa druge strane, Skot Parker je 2011. godine ostao je uz saigrače iz reprezentacije Engleske protiv Velsa iako je samo 24 časa ranije ostao bez oca.

Lampard

AP Photo/Sedat Suna

Foto: AP Photo/Sedat Suna

BONUS VIDEO: Ispraćaj fudbalske reprezentacije u Luksemburg