Duda Ivković i Željko Obradović
Tanjug
Dijamantidis

youtube/EUROLEAGUE BASKETBALL

Dijamantidis, Foto: youtube/EUROLEAGUE BASKETBALL

U odgovorima na blic-pitanja novinara sajta "betarades.gr" je otkrio, između ostalog ko je bio najlošiji trener po odlasku Željka Obradovića iz Panatanaikosa, čime se završila trofejna era grčkog kluba na evroligaškom nivou.

"Duško Ivanović".

Duško Ivanović

Blic Marko Metlas

Duško Ivanović, Foto: Blic Marko Metlas

Ivanović, crnogorski stručnjak i bivši igrač Budućnosti i Jugoplastike, radio je u Panatinaikosu sezone 2014/15, a takođe je vodio Barselonu, Himki, Bešiktaš i Baskoniju, gde je trenutno ponovo trener.

Otkrio je i priču o najvećem 'prozivanju' u koje se upustio.

"To je bilo sa mojim saigračem Romejnom Satom, kada je igrao u Sijeni. To što sam mu rekao ne mogu da ponovim. On je sjajan igrač, ja sam bio kriv. Kada je došao u Panatinaikos video sam koliko je on sjajan momak, tako da sam zažalio. On je sjajan van terena, odličan je momak, a na terenu vas skroz transformiše. Zato želite baš da ga pobedite i onda pokažete sebe na drugačiji način".

Protiv koga je mrzeo da igra?

"Baskonija. Njih nismo mogli da pobedimo. Što se tiče igrača, to je Arvidas Mačijauskas. Njega nismo mogli da čuvamo. Nismo želeli da gubimo od njega, ali smo gubili, jer nismo znali šta da radimo".

Najveći "pijanac"?

"Šarunas Jasikevičus"

Sa kime je želeo da bude saigrač?

"Huan Karlos Navaro".

Najbolji grčki igrač?

"Vasilis Spanulis. Nik Kalates i Kostas Slukas. Ne nabrajam Janisa Adetokumba jer je on na nivou van ove diskusije".

Sa kim je imao najbolju hemiju?

"Nije to bio sam jedan igrač. To su Stefan Lazme, Džejms Gist, Majk Batist, Šarunas Jasikevičus. Imao sam dobru hemiju i sa Spanulisom, Fragkiskosom Alvertisom. Sve u svemu, u Panatinaikosu je vladala dobra hemija jer smo se svi međusobno poznavali".

Najbolje akcije koje je izveo u karijeri?

"Trojka za pobedu protiv Francuske 2005. na Evrobasketu, u polufinalu. Sa Panatinaikosom, blokada nad Aleksom Akerom u finalu grčkog prvenstva 2007".

PROČITAJTE JOŠ: