Bogdan Bogdanović
Tanjug/AP
Bogdan Bogdanović

Tanjug/AP

Bogdan Bogdanović, Foto: Tanjug/AP

Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović otkrio je kako je poznati trener Željko Obradović promenio njegov način gledanja na košarku.

Gostujući u podkastu koji organizuje Kajl Hajns govorio je o svom napredovanju. Već u Partizanu, gde ga je trenirao Duško Vujošević, skrenuo je pažnju na sebe, ali Fenerbahče bio je prava odskočna daska.

- Sa Duškom Vujoševićem, više sam radio na svojoj igri. On me je učio više individuealne stvari. Željko je neko ko želi da pobeđuje. Nije mu bitno ko ste vi, koliko vam je godina, koliko ste mladi. Ako možeš da igraš, ti igraš. Možeš da pomogneš ekipi da pobeđuje? Igraš! Ne možeš da se sakriješ. Očekuje da ima igrače koji pobeđuju, ne brinu ga ugovori ni vaše godine. Igrate da biste pobeđivali - kaže Bogdanović.

Željko Obradović

Alo/Marko Metlaš

Željko Obradović, Foto: Alo/Marko Metlaš

Otkrio je šta je najbitnije što je od njega naučio.

- Mislim da sa mnogo toga naučio od njega. Posebno o igri, kako da je čitam, kako na nju da gledam iz drugog ugla. Ne bih da kažem da sam bio sebičan u Partizanu, ali jednostavno, neke stvari nisam video. Nisam video da ima i druga opcija. Kad radite na igri, mislite, ''ako ne postignem koš, nisam dobar''. Kod Željka sam naučio taj drugi deo, o tom poverenju među igračima. To košarku čini jednostavnom i za tebe samog. Ti i ja, zajedno. To me je naučio - dodao je Bogdan.