Svetislav Pešić
AP Antonio Calanni
Željko Obradović

EFE/ Juanjo Martin

Željko Obradović, Foto: EFE/ Juanjo Martin

Fenerbahče je, iako u lošoj formi, bio favorit pred meč sa Žalgirisom u kom su se ipak poprilično mučili i na kraju bili poraženi.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle vrlo ujednačene prve četvrtine u kojoj su obe ekipe postigle po 17 poena, izabranici Željka Obradovića su pojačali tempo i odigrali veoma kvalitetnu drugu deonicu.

Slukas, Veseli, de Kolo i "aptaun Mamba" su "rešetali" obruč Žalgirisa i u drugih pet minuta uspeli da pomognu Feneru da se odlepi i da pred odlazak u svlačionice steknu prednosti 40:33.

Turski tim je u trećoj četvrtini nastavio sa istim receptom, ali Zek Ledaj se nije predavao i uz pomoć Jankunasa održao Žalgiris na korak od Fenerbahčea. Igrao je Fener sve bolje i bolje i u poslednji minut ušao sa prednošću 76:69.

Fenerbahče - Žalgiris

euroleague.net

Fenerbahče - Žalgiris, Foto: euroleague.net

Ko bi rekao da će to biti poslednji Fenerovi poeni na utakmici? Žalgiris od tog momenta pravi seriju 10:0 i faktički "otima" pobedu iz ruku Fenerbahčea, koji je ipak mogao do poena u poslednjim sekundama, ali je Jan Veseli promašio zicer, a sudije su smatrale da je odbrana odigrana čisto.

Nando de Kolo je postigao 29 poena i bio apsolutni lider na meču, Slukas je dodao 13, 12 Vilijams, dok je Veseli imao 8 poena i 6 skokova, Lovernj 2, a Kalinić samo 1 poen.

Grigonis je sa 19 poena bio najefikasniji u redovima Žalgirisa, sa 16 ga je pratio Zek Ledej, a Džok Lendejl je utakmicu okončao sa 8 postignutih poena.

Partizan se pojačao bivšim igračem Budućnosti! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 01.11.2019. 18:01 - 01.11.2019. 18:11 Bitan igrač za roster pred veoma dugu sezonu. Džejms Bel, Foto: Printscreen Youtube / Budućnos Bio je jedno od promašenih pojačanja Budućnost prošle sezone, još nema klub, ali se vraća na najveću scenu. Srpski mediji javljaju da je Džejms Bel novi igrač Partizana.

Fenerbahče je sada na dnu tabele u Evroligi sa samo jednom pobedom i pet poraza, skor kakav ima i Valensija.

Posle šest kola u Evroligi više nema neporaženih timova pošto je Armani Milano pobedio na svom terenu Barselonu 83:70. 

Serhio Rodriges sa 17 i Vladimir Micov sa 16 poena predvodili su pobednički sastav, dok su se u redovima poraženog tima izdvojili Brendon Dejvis sa 15 i Nikola Mirotić sa 13 postignutih poena.

Košarkaši Makabija bili su neverovatni ove večeri pošto su kao gosti ubedljivo pobedili Olimpijakos u Atini rezultatom 90:65.

Tajler Dorsi i Skoti Vilbekin su ponovo igrali sjajnu košarku i meč završili sa po 19 postignutih poena, dok je u redovima Olimpijakosa najefikasniji bio Jorgos Printezis sa 16 ubačenih poena.

Utakmicama u Španiji završeno je 6. kolo košarkaške Evrolige. Dva domaća tima ostvarila su ubedljive pobede nad svojim protivnicima iz Nemačke. Baskonija je deklasirala Bajern iz Minhena 93:60, a sve je već bilo jasno posle prve četvrtine koju je dobila rezultatom 29:10.

Real je pred poslednji evroligaški meč i gostovanje u Beogradu lako pobedio Albu 85:71, a najzaslužniji za trijumf bio je Valter Tavares sa 11 poena i osam skokova.

Evroliga, šesto kolo:

Četvrtak:

Panatinaikos – Anadolu Efes 86:70
Crvena zvezda – Himki 90:78

Petak:

Zenit – CSKA Moskva 67:83
Fenerbahče – Žalgiris 76:79
Valensija – ASVEL 81:72
Armani Milano – Barselona 83:70
Olimpijakos – Makabi 65:90
Baskonija – Bajern Minhen 93:60
Real Madrid – ALBA Berlin 85:71

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana