Sergej Milinković Savić (Lacio)
EPA-EFE/Riccardo Antimiani
Sergej Milinković Savić (Lacio)

EPA-EFE/Riccardo Antimiani

Sergej Milinković Savić (Lacio), Foto: EPA-EFE/Riccardo Antimiani

Kad ako ne sad? Kad ako ne ovog leta? Izgleda da je došlo vreme da Sergej napravi veliki korak u karijeri. Nikada nije krio da mu je u Laciju lepo, ali... Čini se da je sada pravi trenutak za korak dalje.

I ove sezone naš vezista je sjajan. Raznovrstan je u igri, a jednim potezom može da reši utakmicu. Bivši fudbaler Vojvodine ima baš to nešto što se u modernom fudbalu plaća.

Ima "vic", mogućnost da zablista kad niko ne očekuje. Jednim potezom prelomi meč i dovede svoj tim do pobede.

Šta je sledeće za Sergeja? U ovom momentu teško je reći. Mesecima, pa i godinama traje transfer saga o mladom vezisti. Gotovo da nema većeg kluba koji ga nije želeo.

Preko Reala, Mančestera, Intera, PSŽ-a, pa sve do Juventusa. Svetski mediji tvrde da su svi ovi timovi spremni da u svoje redove dovede Srbina.

Cena nije mala, ali je u jeku pandemije je pala i sam gazda Lacija Lotito je svestan da Sergej sada ne vredi 150 miliona. 

-  Sergej Milinković-Savić iz Lacija bi bio idealan, kao i Pol Pogba. Oni su verovatno nerealne mete za Inter, ali su kompletni igrači koji mogu da naprave razliku. Sadašnji sastav Intera nije kompletan, imaju dobre igrače, ali ako hoće da se takmiče u Evropi treba im vrhunski igrač u vezi  - rekao je Havijer Zaneti legenda tima iz Milana.

U Realu ga pominju kao zamenu za Modrića, Mančesteru bi legao u tandemu sa Pogbom. 

Sergej ima sve, samo da napravi pravilan izbor i nebo je granica. Čini se da je došao taj trenutak, a da će Srbija vrlo brzo dobiti igrača na najvećoj sceni.