Kevin Durent, Golden Stejt - L.A.Klipers
Tanjug/AP, Mark J. Terrill
Kevin Durent, Golden Stejt - L.A.Klipers

Tanjug/AP, Mark J. Terrill

Kevin Durent, Golden Stejt - L.A.Klipers, Foto: Tanjug/AP, Mark J. Terrill

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa pobedili su kao gosti ekipu LA Klipersa sa 113:105 u četvrtoj utakmici prvog kola plej-of serije Zapadne konferencije.

PROČITAJTE JOŠ:

Šampionski tim je tako stigao do prednosti od 3:1 u seriji i prve meč lopte koju će imati prilike da realizuju u četvrtak 25. aprila od 4:30 na svom terenu.

Golden Stejt je odlično odigrao prvu četvrtinu i dobio je sa deset poena razlike (32:22), da bi na poluvreme otišli sa osam poena prednosti.

Činilo se da će Klipersdi posle odlične treće četvrtine koju su dobili i tokom koje su imali prednost od pet poena (82:77) ipak uspeti da nekako dođu do pobede i izjednače u skoru, ali su opet odigrali slabo u poslednjih 12 minuta.

Kevin Durent i Klej Tompson su ponovo bili dominanti u igri Voriorsa. Durent je meč završio sa 33 poena, sedam skokova, šest asistencija i jednom ukradenom loptom, dok je Tompson postigao poen manje.

Drejmond Grin i Andre Igudala postigli su po deset poena.

U timu LA Klipersa, najefikasniji je bio Šei Gildžes-Aleksandar sa 25 poena, Danilo Galinari je postigao 16 uz sedam skokova,dok je Partik Bejverli ostvario dabl - dabl sa 12 poena i 10 skokova. Isti broj poena postigao je i Lu Vilijams.

Košarkaši Portlanda na pragu su plasmana u drugu rundu plej-ofa Zapadne konferencije posle pobede nad Orlandom od 111:98.

Oni su tako u finalnoj seriji poveli sa 3:1 i priliku da ostvare četvrtu i odlučuujuću pobedu imaće u susretu broj pet pred svojim navijačima u sredu od 4.30 po našem vremenu.

Blejzerse su do novog trijumfa predvodili Si Džej Mekolum sa 27 poena i Demijen Lilard koji je ubacio 24 poena. Mekolum je pogodio pet trojki, a Lilard jednu manje iz osam pokušaja.

Toronto je vratio brejk i sa tri vezana trijumfa nalazi se pred plasmanom u polufinale Istočne konferencije.

Ponovo se najviše istakao Kavaj Lenard sa 34 poena, ostali saigrači imali su daleko slabiji učinak, dok je u domaćem timu Aron Gordon dao 25, a podbacio crnogorski centar Nikola Vučević sa samo 11.