Nikola Jokić
Youtube/Bleacher Report
Nikola Jokić

AP Photo/John Leyba

Nikola Jokić, Foto: AP Photo/John Leyba

Nikola Jokić i Denver Nagetsi su bili pravi hit ove NBA sezone, a i po eliminaciji iz plej-ofa naš centar privlači pažnju američke javnosti.

Jedna od takvih situacija desila se prilikom završnog intervjua, posle poraza od Portland Trejlblejzersa u sedmoj utakmici polufinala Zapadne konferencije.

Jokić je tada rekao da niko od njegovih saigrača nije bio s njim u Srbiji osim Gerija Herisa, na šta je novinarka "Altitjud TV-a", Kejti Vindž, dobacila "Prvo bi morao da ih pozoveš u goste".

Nikola Jokić

EPA-EFE/STEVE DIPAOLA

Nikola Jokić, Foto: EPA-EFE/STEVE DIPAOLA

Centar Denvera se samo nasmejao i ovako odgovorio:

"Da, ali ne želim da dođu, iskreno! To je moje mesto. Tamo me ljudi vole. Neću da mi neko od njih dođe i uzme krunu!", rekao je nasmejani Jokić, dok su se prisutni iznenadili odgovorom, ali shvatili su da je to deo košarkaševog smisla za humor.

 

Huan Martin Del Potro

Youtube/ US Open Tennis Champion

Huan Martin Del Potro, Foto: Youtube/ US Open Tennis Champion

DEFINITIVNO - DEL POTRO JE SA SOFIJOM Izgubio od Novaka, ali sa ovakvom lepoticom DALEKO LAKŠE ĆE MU PASTI (FOTO)

Duhovita opaska našeg 24-godišnjeg NBA asa izazvala je nekoliko reakcija američkih medija, koji su ga redom pohvalili za vedar duh, čak i posle eliminacije iz plej-ofa.

"Klač points", jedan od popularnijih sportskih sajtova u SAD, ovako je zaključio priču o tom detalju iz intervjua sa vođom Nagetsa.

"U tipičnom Jokićevom stilu, on je govorio o kruni popularnosti. Iako Nagetsi imaju mlad tim, čini se da niko nije uticajniji u njemu od Jokića, koji će sigurno biti smatran jednim od pet najboljih NBA košarkaša u sezoni koja se privodi kraju.

"NE ŽELIM DA JOKIĆ IGRA ZA SRBIJU" Čovek iz Denvera se oglasio! Njegovi motivi su jasni, odlučan je - NEĆE SRBINA NA PRVENSTVU

Jokić je imao fantastičnu sezonu u kojoj su njegove košgeterske sposobnosti, ali i skakačke i one vezane za asistencije, napredovale, i to toliko da je on jedan od najdinamičnijih visokih igrača u NBA. Nagetsi definitivno mogu da se oslone na njega, sa pravom se i očekuje da bude njihovo zaštitno lice u godinama koje dolaze.

KROJF JE PREDVIDEO DEBAKL MILANA PROTIV NJEGOVE BARSELONE Onda se dogodila MAGIJA Dejana Savićevića, jedan od najlepših golova u istoriji LŠ i katastrofa Katalonaca (VIDEO)

Naravno, sa načinom na koji se on razvija, Jokićeva 'kruna' u smislu popularnosti u Srbiji teško da će biti uzdrmana duže vreme".

NIKO OVO NIJE OČEKIVAO Denver čekao da se završi plej-of, pa izbacili CELU ISTINU O NIKOLI JOKIĆU

 

Komentari (2)

Miki

19.05.2019 13:44

Seres preterano!

Sladjan

19.05.2019 13:59

Ako nebude igrao za srbiju ,volece ga samo Tata i mama!!!!!!ionako srbiji pun .... Takvih patriota,zvezda!!!!!!