Partizan Zvezda Faje Veličković
Alo Vladimir Markovic
Partizan Zvezda Faje Veličković

Alo Vladimir Markovic

Foto: Alo Vladimir Markovic

"Derbi kao derbi, nema favorita. Možda i jedina utakmica u kojoj umor ne može da bude izgovor. Derbi uvek nosi dosta emocija, dosta tenzije i naboja. Dosta igrača se prvi put susreće sa tim, ali pomoći ćemo im da se to prebaci na pozitivnu stranu i da ako uspemo, izvučemo meč u našu korist", rekao je Veličković novinarima na treningu.

Krilini košarkaš smatra i da u sutrašnjem susretu neće biti tajni, ali da uprkos tome neće biti laka utakmica.

"Zvezda ima pun roster, iskusnu ekipu i dobre šutere. Imaju 12 spremnih igrača, jako su nezgodna i jaka ekipa. Nema mnogo tajni, znamo dosta igrača i od prošle sezone. Neće biti ni malo lako."

Pročitajte još:

Veličković je bio akter prvog večitog derbija odigranog u beogradskoj areni pre 10 godina, kada su crno-beli pobedili 64:58 u polufinalu završnog turnira regionalne lige.

"Pobedili smo. Bila je stvarno teška utakmica, polufinale fajnal-fora ABA lige... Sećam se da nismo odigrali košgeterski na našem nivou te sezone, ali iako nismo briljirali. I polufinale i finale smo rutinski priveli kraju i osvojili titulu. Po tome se sećam sigurno, ni tad nije bilo puna hala, ali to je sigurno jedan od najlepših perioda u mojoj karijeri", rekao je Veličković i da dodao da razlike u derbiju u odnosu na pre i sada za njega ne postoje.

"Derbi je sa moje strane najlepša utakmica za jednog sportistu. Odigrao sam mnogo derbija u kojima je taktika bila bitna, ali mislim da više voljni momenat odlučuje. Nikad ne znaš šta ta utakmica nosi sa sobom."

Najčitanije vesti:

Te 2009. godine meč večitih rivala pratilo je 10.750 gledalaca, a Veličković je upitan da li se nada obaranju rekorda.

"I ovom prilikom bih pozvao naše navijače da što više ispune Arenu, da oborimo i te rekorde. Sigurno da pred našim navijačima uvek osećamo pozitivnu energiju, neka dođu da nas bodre u što većem broju i da probamo da dobijemo derbi", zaključio je Veličković.

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde igra se sutra od 20 sati u Štark areni.

Bonus video: Aleksandar Mitrović: "Katastrofalno drugo poluvreme s Luksemburgom!"