Džo Reglend
Alo!/M. Metlaš
Crvena zvezda

Alo/M.Metlaš

Crvena zvezda, Foto: Alo/M.Metlaš

Imala je Zvezda veliku šansu da napravi ršum u grupi, na kraju meča nedostajalo je malo više sreće, koncentracije i mirnih ruku.

Perperoglu je sa 26 poena (7/11 iz igre) bio najefikasniji u timu Zvezde, dok su ga korektno ispratili Čović sa 13 i Reglend sa deset poena.

Najbolji u timu Valensije bio je Dubljević sa 24 poena, osam skokova i pet asistencija. 

Četvrta četvrtina:

Poenima Fajea i Reglenda Zvezda u 32. minutu stiže na samo 67:65 za Valensiju. 

A onda na parketu postoji samo jedan košarkaš - Dušan Ristić. Koš, skok, koš i na semaforu je 71:71. Nažalost odbrana crveno-belih posustaje a Dio i Tomas ubrzavaju za "+4".  

Preokret u 38. minutu, Filip Čović za 79:77!

Ipak, velika greška Berona i Tomas poentira uz faul i dodatno bacanje - 80:79 za Špance. Poslednja dva minuta bez poena.

Van Rosom na kraju hvata jednu izgubljenu loptu i poentira za konačnih 82:81 četiri sekunde pre kraja. Neverovatno!

Džo Reglend

Alo!/M. Metlaš

Džo Reglend, Foto: Alo!/M. Metlaš

Treća četvrtina:

Ono čega smo se najviše plašili se i dogodilo. Pad u igri Zvezde. Dubljević i Abalde izrešetali su koš domaćih u seriji 13-4 i sada Valensija vodi 55:48. Neverovatno. 

U 28. minutu Valensija prvi put u meču stiže do dvocifrene prednosti (62:51) i to poenima Tobija. 

Delovalo je da Zvezda ide u novi poraz, ali onda su Čović, Perperoglu i Ristić pravo niotkuda nanizali seriju 7-0 za 58:64 i veru u čudesni preokret!

Druga četvrtina:

Konačno je Zvezda zaigrala pravu odbranu. Niz promašaja gostujućih igrača, Odžo i Perperoglu pogađaju i samo je 21:20 za Valensiju koja u prva dva minuta nije zabeležila poen.

A onda - eksplozija radosti! Beronova trojka za PRVO vođstvo Zvezde - 23:21. Čović krajem 14. minuta povećava na 28:24, Odžo dodaje za "+6"!

Vratili su se Španci u četvrtinu preko Dubljevića i Tomasa, ali Faje u 18. minutu pogađa čudesnu trojku u padu za 35:31.

Do kraja četvrtine, Zvezda održava blagu prednost uz sjajne Perperoglua i Fajea (44:39).

Prva četvrtina: 

Zvezda je krenula s petorkom: Reglend, Beron, Dobrić, Simanić i Cirbes. Bojan Dubljević u startu je sa dve trojke preplašio navijače Zvezde.

Do kraja 4. minuta na semaforu je bilo 12:6 za goste uz VEĆ 10 poena Dubljevića! Neverovatno. Cirbes za sada najbolji kod domaćih.

Perperoglu je ulaskom u igru doprineo stabilnosti u ritmu Zvezde. Potom je u 8. minutu ukrao loptu i pogodio trojku za 16:11. Nije loše "-5", bolje nego "-8". 

Dobro veče i dobrodošli na tekstualni prenos utakmice Crvena zvezda - Valensija.

Crveno-belima još bride obrazi od ozbiljnog španskog šamara koji su u dve nedelje zaredom dobili od Unikahe i Valensije.

Večeras je pravi trenutak za naplatu prvog od dva duga. Prošle nedelje u Valensiji, "slepi miševi" su slavili sa 92:76. 

Crvena zvezda

Alo/V.Marković

Crvena zvezda, Foto: Alo/V.Marković

Gore od toga, Zvezda nikako nije uspevala da uhvati rezultatski priključak u smislu preokreta, posle čega se uvidelo da je Valensija i definitivno najjača ekipa grupe u kojoj je i francuski Limož.

Može li Zvezda večeras da se pobedom vrati u borbu za nokaut fazu. Nadamo se - da.