Zvezda FMP
Alo/M.Metlaš
Zvezda FMP, Foto: Alo/M.Metlaš

 

ČETVRTA ČETVRTINA

Faul Fajea, Šešlija realizovao oba slobodna bacanja 61:49 u 33. minutu. Beron pogađa prvu trojku 64:49 u 34. minutu.

Zakucava Odžo, pa trojka Fajea 69:52 vode domaći. Ovde je odavno sve rešeno, samo se čeka kraj.

I Ristić demonstrira silu. Moćno zakucavanje još se trese konstrukcija. Na minut pre kraja Zvezda vodi 76:62.

Kraj, konačan rezultat meča u Pioniru Crvena zvezda - FMP 79:62.

TREĆA ČETVRTINA

Prvi napad u drugom poluvremenu ima Zvezda. Cirbes je lako poentirao preko Đorđevića, 42:21. Jeremić iz FMP pogađa za tri poena, 42:24.

Džo Reglend poentira na obruču, 45:24. Jeremić postiže trojku, 45:27.

Jeremić briljira sa trojkama sada je -13, 45:32. 

Cirbes je uzdanica crveno-belih u ovom kvartalu. Siguran je sa linije penala, ali i pod košem. I Reglend igra dobro, Zvezda vodi 52:38.

DRUGA ČETVRTINA

FMP bolje počeo u drugoj deonici. Atraktivno zakucavanje Tira za goste, ali Kešelj na drugoj strani uzvraća trojkom. Posle novih poena Rita rezultat je 24:16.

Kešelj nje dobar, ovoga putapogađa sa poludistance. Mogla je Zvezda do plus 12, ali je Faje promašio zakucavanje posle sjajne asistencije Odžoa. Utakmica je na kratko prekinuta jer je Odžo nehotice faulirao Rita i zadao mu udarac u predelu lica.

Sudije su pogledale snimak, ali nije bilo elemenata da se dosudi nesportski faul. FMP je dobio loptu sa strane, ali proćerdao napad.

Kešelj promašuje za tri, dok se FMP muči u napadu. 

PRVA ČETVRTINA

Beron je dva puta pogodio za prednost Zvezde 4:0, posle dva minuta igre. Domaći već na polovini prvog kvartala imaju dvocifrenu prednost 14:4, uz dobru igru Dobrića i Simanića.

Crveno-beli potpuno kontrolišu meč. Prvi je pogodio Marzet u 9. minutu igre, za 18:9.Posle odlične odbrane Uskokovića mogao je FMP da smanji zaostatak, ali je Jeremić, pokušajem za tri poena, promašio ceo koš.

Zvezda se ispromašivala tokom poslednja dva minuta prve četvrtine.Na kraju prvog perioda igre rezultat je 18:9 za crveno-bele.

Dobro veče i dobrodošli na tekstualni prenos meča Crvena zvezda - FMP.

Crvena zvezda meč čeka posle četiri uzastopna gostovanja: Krka, Unikaha, Igokea, Valensija.

FMP će igrati oslabljen u Pioniru jer ih je napustio najbolji košarkaš Dragan Apić koji će narednih sezona nositi dres Lokomotive iz Kubanja.

"Očekuje nas utakmica na našem parketu posle dve nedelje. U goste nam dolazi FMP, veoma talentovana i mlada ekipa koja je u dosadašnjem toku ABA lige pokazala kvalitet. Potrebna nam je koncentracija tokom čitavih 40 minuta jer smo u nekim od prethodnih utakmica videli da pad od samo nekoliko minuta može skupo da košta", rekao je Tomić za klupski sajt.

Komentari (1)

Rasa

19.01.2019 22:51

Samo do derbija... tu je kraj !!!