Igokea - Crvena zvezda
KK Crvena zvezda
Igokea - Crvena zvezda, Foto: KK Crvena zvezda

 

 

Kraj meča! Košarkaši Crvene zvezde su rezultatom 94:77 savladali domaću ekipu Igokee u okviru 17. kola ABA lige. Rutinska pobeda, bolja igra Beograđana u svim delovima meča i na kraju ubedljiv trijumf u Laktašima. Sledeći na redu za crveno-bele je meč sa Efesom u okviru Evrolige.

10' Štimac promašuje dva bacanja, ali je bio najviši u skoku i ispravio se zakucavanjem. Sve je izvesnija pobeda Zvezda, 14 razlike u ovim trenucima. Panter rešava u poslednjem napadu za Zvezdu, konačno 77:94.

8' Ipak uspeva da malo smanji Igokea u ovim minutima, ali Lorenco Braun lako polaže loptu i vraća na 14 razlike, 75:89. Grin je šutirao tri bacanja nakon faula Dobrića, pogodio je dva, 77:89.

6' Nema snage ekipa iz Laktaša da ozbiljnije pripreti Zvezdi, Lešić je sad ceo obruč promašio prilikom šuta za tri. 69:85 za Zvezdu u ovim trenucima.

4' Evans postiže neverovatne poene u poslednjeim trenucima napada. Uzvraća Braun, drži Zvezda suvereno svoju prednost. Brzo se igra u ovim trenucima, najzad malo ritma posle većeg dela meča kog su obeležili prekršaji.

2' Odlično je krenula Zvezda i poslednju deonicu, evo i desetog poena za Džejmsa Gista, +18 za crveno-bele. 

ČETVRTA ČETVRTINA

10' Na kraju treće četvrtine Braun lepo prolazi i to je 69:54 za Zvezdu.

8' Talić ubacuje prve poene na ovom meču, smanjuje na 11 razlike. U nastavku je Talić nezgodno nagazio Gagića na nogu i ostao na parketu. Nakon toga peti prekršaj Gagića! Za njega je ovaj meč završen!

6' Peta asistencija Lorenca Brauna, sjajni njegovi potezi u ovim trenucima. Odžo stiže do osam poena, 47:61. 

4' Nova slobodna bacanja za Grina nakon faula Dobrića. Amerikanac pogađa 1/2, 40:53. Sjajna blokada Dobrića nije imala rezultata, pošto Rašad Von pogađa trojku, 43:53.

2' Beron sjajan i na početku drugog poluvremena, ponovo pogađa za tri. Zvezda vodi sa 14 razlike, mada Šakota nije zadovoljan suđenjem u ovim trenucima.

TREĆA ČETVRTINA

Drugo poluvreme je počelo.

Kraj poluvremena! Crvena zvezda je bila bolji rival i u Laktašima vodi 48:37 nakon 20 minuta.

10' Sjajne kombinacije Zvezdinih košarkaša, peti poen Vladimira Štimca. Zatim Štimac beleži i četvrti skok, pa daje još jednu dvojku. Davidovac za tri! Njegovi prvi poeni i +14 za Zvezdu. Vulić za tri, o tablu! Zvezda na kraju poluvremen vodi 48:37.

8' Davidovac precizan iz jednog bacanja. Panterrr! Kakva trojka, njegova treća po redu! Nije šutirao ni za dva, ni za jedan, ti poeni ga ne zanimaju. U ovim trenucima dosta bacanja za Igokeu, ukupno 18 dosad na meču. Posle šutiranja Lešića, rezultat je 31:41. 

6' Kevin Panter promašuje sa velike udaljenosti, u ovim trenucima nisu to dobro izgrađene akcije Crvene zvezde. Lešić polaže loptu iz nezgodne situacije protiv Pantera, potom pogađa dodatno bacanje. Posle prodora Štimca, Zvezda ima +12.

4' Von fantastičan u prolazu, pogađa 2+1, faul je napravio Vladimir Štimac. Gist odlično zakucava, sam je bio u reketu, asistenciju beleži Dženkins! Zvezda vodi 22:31 u ovim trenucima.

2' Prvi poeni Štimca večeras, Gagić uzvraća sa druge strane. Zvezda je na +7 u ovim trenucima. Kevin Panter za tri! 19:29!

DRUGA ČETVRTINA

10' Beron postiže divnu dvojku, prebacio je ceo obruč i visoku odbranu Igokee. Nakon toga Igokea smanjuje na 15:22. Ulazi Perperoglu u igru i dobija ovacije i jednog i drugog dela navijača. Štimac maši dva bacanja, Lešić pogađa oba i konačan rezultat je 17:22 na kraju prve četvrtine.

8' Najveći problem sa faulovima ima Kuzmić, koji je dva puta napravio prekršaj. Gagić je polovičan sa slobodnih bacanja, 11:16.

6' Crvena zvezda je ispunila bonus. Nešto neefikasnija igra u ovim trenucima, ali Beron pogađa treću već trojku. Crveno-beli vode 10-14.

4' Dobra odbrana Zvezde, a zatim i faul nad Dobrićem koji je polovičan sa linije slobodnih bacanja, 7:9. Sjajna kontra domaćih i polaganje Majkla Grina, 9:9

2' Solidno je počela Igokea i došla do 5:2, međutim Bili Beron je trojkom vratio na nerešen rezultat.

PRVA ČETVRTINA

17:00 Meč je počeo!

Prva postava Crvene zvezde:

Prva postava Igokee:

16:50 Meč Igokee i Zvezde počeće minutom ćutanja zbog smrti sportskog giganta Kobija Brajanta.

16:30 Košarkaši se zagrevaju pred meč.

Sportska hala Laktaši

Sudije: Miloš Koljenšić, Vladan Šundić, Gordan Terlević

Košarkaši Crvene zvezde po povratku iz Barselone gde su odigali jedan od najboljih evroligaških mečeva u ovoj sezoni i nažalost izgubili 86:82 od Katalonaca, vraćaju se obavezama u ABA ligi.  Crveno-beli od 17 časova igraju meč 17.kola regionalnog takmičenja sa Igokeom u Laktašima.

Ekipa Crvene zvezde nakon ubedljive pobede nad Cibonom nalazi se na trećem mestu na tabeli, sa skorom 10-5 (utakmica u Podgorici nije registrovana, niti još uvek ima odluke Predsedništva ABA lige po tom pitanju) dok je ekipa Igokee u poslednje vreme zabeležila nekoliko vrednih pobeda, uključujući i onu u Zadru prošle nedelje kojom je uspela da pobegne iz opasne zone i sa skorom 6-10 nalazi se na 8.mestu na tabeli.

Šakota

Alo Nenad Vujanovic

Šakota, Foto: Alo Nenad Vujanovic

Trener crveno-belih Dragan Šakota uz maksimalan respekt i oprez dočekuje utakmicu u Laktašima:

– Očekuje nas utakmica sa timom koji je u seriji od četiri uzastopne pobede. U izvanrednoj su formi, imaju i lidera u timu Amerikanca Grina i izgledaju jako dobro u poslednje vreme. U ovom trenutku, igraju mnogo bolje nego što to govori njihov plasman na tabeli. I u tom delu su ovim bodovima koje su osvojili u poslednje vreme, praktično obezbedili opstanak i sada sa iskusnim timom, koji je doselektiran tokom lige, mogu mnogo opuštenije da razmišljaju i o većim ciljevima. Zato je jasno da moramo maksimalno ozbiljno da se pripremimo i odigramo ovu utakmicu – rekao je trener crveno-belih.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо